MITRALJEZOM MOGLI DA PROBIJU BLINDIRANO VOZILO! Visokoštićena ličnost na NIŠANU grupe Veljka Belivuka?!

Foto: Zorana Jevtić, MUP

Ne znamo šta je bio krajnji cilj klana Belivuk-Miljković, i to će istraga pokazati, ali znamo da su bili sposobni da izvrše ozbiljan napad na visokopozicioniranu štićenu ličnost, a u ovoj zemlji je to predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je juče ministar policije Aleksandar Vulin komentarišući arsenal oružja pronađen u tajnoj prostoriji u štek vikendici u Ritopeku, koju je koristila grupa Velje Nevolje.

Policija je u subotu pokazala znatnu količinu oružja, koja je, nakon informacija koje su dali neki pripadnici klana, pronađena u vikendici smrti u Ritopeku, kući koja je označena kao mesto likvidacija žrtava Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Neverovatan arsenal naoružanja, kao i metode kojima su se, kako se sumnja, služili članovi ove grupe, od otmica, mučenja, ubistava do sakaćenja tela, podsećaju na metode surovih meksičkih klanova i prevazišli su „rad“ zloglasnog zemunskog klana.

– Raznovrsnost i količina naoružanja pronađenog u kući u Ritopeku, a koju su koristili pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, govore o tome da je ova grupa bila spremna za obračun s državom, a ovoliko oružja nije posedovao ni zemunski klan, od teških mitraljeza u kalibru 12,7, pa do pištolja, revolvera, prigušivača, 10 kilograma eksploziva – rekao je ministar i dodao da je meta mogao biti predsednik Vučić:

– Teški mitraljez sa municijom kalibra 12,7 služi da probije lako oklopljeno vozilo, što su blindirana vozila u kojima se nalaze štićene ličnosti, ljudi koji imaju neku političku težinu. Mitraljez, nekoliko snajpera i ručni bacač granata, rasprskavajuće mine usmeravajućeg dejstva, njihovi članovi spremni su da kasape i melju ljude, takvim ljudima sa takvim naoružanjem nije problem da urade bilo šta – objasnio jeVulin i dodao:

– Vršili su monstruozna ubistva, danima su držali žrtve žive, mučili ih na najzverskije načine, da bi ih potom ubili, tela raskomadali i uglavnom stavljali u taj mlin za meso i kosti, kako bi uništavali tragove. Oni pripadnici klana koji nisu to radili bili su spremni da nam kažu gde se šta nalazi i ne sumnjam da će toga biti još.

foto: MUP Srbije

Ministar Vulin je istakao i da ne treba pripadnike klana predstavljati kao navijače, ljude nad kojima se vrši nepravda i pričati da je ovo politički obračun:

– Kada se istraga završi, videćete da su bili krvoločniji, opasniji i po broju ubistava još gori od zemunskog klana.

Profesor Ilija Kajtez sa Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost kaže da je klan imao naoružanje kao vojnička četa.

– Oni su komotno mogli ravnopravno da se nose s policijskim i žandarmerijskim jedinicama – izjavio je Kajtez.

Klan je, podsetimo, razbijen početkom februara, kada su uhapšena 24 člana ove bande, koja se krila iza navijačke frakcije Principi.

foto: Beta, Marina Lopičić


Dobrivoje Radovanović, kriminolog

Mašina za mlevenje mesa je srpski izum

l Mašina za mlevenje mesa pronađena u tajnoj sobi vikendice klana Belivuka u Ritopeku poslata je na veštačenje.

– Mašina za mlevenje mesa može se koristiti za usitnjavanje delova tela, odnosno leša, radi lakšeg prikrivanja i eventualnog bacanja tih delova, tim pre kad se ima u vidu da se Ritopek nalazi na obali Dunava – smatra predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije Nenad Stefanović:

– Ukoliko se ispostavi da je korišćena u tu svrhu, na delovima mašine ostaju tragovi ljudske DNK, za koje se, upoređivanjem sa nespornim DNK eventualne žrtve, može utvrditi da li je bila u kontaktu sa mašinom za mlevenje – objasnio je Stefanović.

Kriminolog i psiholog Dobrivoje Radovanović navodi da je ovo odraz njihove ličnosti;

– Mašina je inovacija specifična za teške psihopate koje uživaju u mučenju žrtava. Inače, mašina za meso je srpski „izum“, imali su je „zemunci“. Specifično je da su „zemunci“ žrtve ubijali relativno brzo, postoje saznanja da su svega nekolicini sekli uši, prste i jezik dok su bili živi. Međutim, odsecanje udova i mlevenje u mašini za meso i te kako je raritet čak i u svetu kriminala. Mislim da je opravdano verovati da su to radili, jer zašto bi imali tu mašinu u bunkeru.

foto: ABC/DJankovic


Ministar policije o MUP Crne Gore

Srbija traži izručenje ubice

l Ministar Vulin je naglasio da saradnja sa crnogorskom policijon nije dovoljno dobra:

– Očekujemo od crnogorskih kolega i pravosuđa da nam omogući da razgovaramo, a nadamo se izručenju bar dva uhapšena državljanina Srbije, koja su neposredno povezana sa nekim od zločina klana Belivuk-Miljković, jedan je čak i izvršilac.

Ekipa Kurira

Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x