MEDVEDEV ŠOKIRAO SVET! Rus otkrio koliko teniseri zaista zarađuju i kolika je plata vrhunskih trenera!

Najbolji ruski teniser Danil Medvedev otvoreno je govorio o zaradama profesionalnih tenisera.

U intervjuu za ruske medije Medvedev je pričao o finansijskim aspektima u životu tenisera i tom prilikom priznao koliko je novca do sada zaradio.

“Brojevi mogu da izgledaju impresivno, to je tačno. U mom slučaju, trenutno sam zaradio 16 miliona dolara igrajući tenis, ali nije tako jednostavno. Pre svega, na svakom turniru na kojem osvojite novac, morate da platite porez na dohodak. U Rusiji je to 13%, u Francuskoj 15%, u Americi 30%, a u Engleskoj 20%. Ali ovo je samo vrh ledenog brega. Ako zaista počnete da zarađujete novac, morate imati na umu da ćete na kraju godine da platite i vrlo visoku stopu poreza” kaže Medvedev i dodaje:

“Ako u Francuskoj zaradite milion evra, morate da platite porez od 45%, ako se ne varam. Možete doći do finala Rolan Garosa i sigurno je da ćete biti srećni jer ste osvojili milion i po evra. Od tog iznosa moraćete da platite porez i ostaće vam 1,3 miliona. Naravno, na kraju sezone platićete novi porez od 400 ili 500 hiljada evra Francuskoj. Kada izračunate poreze, putovanja, plate trenera, ostaće vam polovina od toga što ste zaradili na turnirima”.

Drugi rekret sveta je otkrio i koliko zarađuju treneri vrhunskih tenisera.

“Možete da se dogovorite o mesečnoj plati ili procentu od dobijene novčane nagrade. Otprilike između 6 i 10 odsto od nagrade, što je 6.000 ili 15.000 evra. Zatim su tu i drugi načini, da se treneri plaćaju prema broju nedelja tokom kojih prate igrače na turnirima”, kaže Medvedev.

Kurir sport

Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x