Nije moralo ovako, čuvaj nas sve, a mi ćemo sećanje na tebe!Saša Savić Švaba, vođa moto-kluba Noćnih vukova u Srbiji, iznenada je preminuo od posledica infarkta u 44. godini.

Danijela, Sašina supruga, na svom Fejsbuk profilu objavila je njegovu fotografiju i na još jedan način se oprostila od njega.

„Nije moralo tako…Neka anđeli budu sa tobom,čuvaj nas sve, a mi ćemo sećanje na tebe…Počivaj u miru“, napisala je Danijela.

Saša u javnosti bio poznat kao veliki humanitarni radnik, patriota i organizator mnogih skupova srpsko-ruskog prijateljstva.

Saša Savić, koji je bio rođen u Berlinu, a živeo u Nišu, (1977-2021) nosilac je i četiri ordena. Ordena Ministarstva odbrane Ruske Federacije od 2014. godine; Orden „Miloš Obilić“ je dobio od balkanske kozačke jedinice Rusije pri ambasadi Rusije u Srbiji za zasluge širenja srpsko-ruskog prijateljstva; „Vidovdanski krst drugog reda“ koji se dodeljuje za humanitarni rad i pomoć našem narodu na Kosovu i Metohiji, uručilo mu je Udruženje ratnika policije, a nosilac i je oredena koji mu je dodeljen povodom 200 godina Georgijenskog krsta koji mu je, po sopstvenom priznanju, bio najdraži.

Uz blagoslov episkopa niškog Arsenija, prošle godine je u Nišu organizovao litije, kao vid podrške srpskom narodu u Crnoj Gori koji se borio za zaštitu svojih svetinja.

(Kurir.rs)

Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo sve online portale, ako kopirate članak sa našeg portala NAVEDITE NAS KAO IZVOR. ✅