Mleli žrtve u mašini za meso u bunkeru štek vikendice!

Sumnjiče ih za monstruozna dela Marko Miljković i Veljko Belivuk, Foto: Zoran Jevtić, Ana Paunković, Mondo/Stefan Stojanović

U kući strave u beogradskom naselju Ritopek, u koju su pripadnici klana Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i Marka Miljkovića dovodili žrtve, a potom ih, kako se sumnja, kasapili, mučili i ubijali, policija je našla industrijsku mašinu za mlevenje mesa!

Prema nezvaničnim informacijama, ona je bila skrivena u tajnom bunkeru u štek vikendici.

Uništavali tela

– Osim mašine, za koju se veruje da su je koristili kako bi se oslobodili tela ubijenih, nađeni su i pištolji, automatska puška, snajper i veća količina municije. Forenzičari su u prethodna dva dana prikupljali tragove, a na osnovu prvih rezultata, u mašini ima tragova krvi. Svi dokazi biće odmah poslati na veštačenje kako bi se utvrdilo da li pripadaju nekoj od žrtava sa spiska 12 nestalih – otkriva izvor.


BUNAR

Delove tela bacali u rupu?

Od prvog dana istrage i prikupljanja tragova u kući u Ritopeku, istražiteljima je posebnu pažnju privukao bunar u dvorištu. – Iskusni istražitelji odmah su posumnjali da su neki od ljudskih ostataka završili upravo u bunaru. Ta sumnja se još provera s obzirom na to da je na vrhu bunara pronađen trag krvi – otkriva sagovornik Kurira. Prema njegovim rečima, inspektori su iz kuće odneli čak i delove cevi i slivnika vodovoda

foto: Zorana Jevtić

On podseća da su posle hapšenja kriminalne grupe detaljnim pregledom kuće u Ritopeku i upoređivanjem tragova nađeni dokazi koji upućuju da su u njoj mučene najmanje četiri žrtve.

– I prvi put kada su istražitelji ušli u kuću, ostali su zatečeni i zgroženi. Tragova krvi je bilo gotovo na svim podovima i zidovima, od prizemlja do potkrovlja, u šupi, na bunaru… Međutim, posle pronalaska mašine za mlevenje mesa, koja je dovoljno velika da u njoj može da se uništi telo, svi su ostali bez teksta – otkriva on i dodaje da se tajna prostorija nalazi praktično ispod kuće.

foto: Zorana Jevtić

Sagovornik podseća i da je u dvorištu zatečeno zgarište, za koje se veruje da su na njemu spaljivane garderoba i druge stvari žrtava.


PO UZORU NA ZLOGLASNE “ZEMUNCE”

Pravili gulaš od prijatelja

Zloglasni pripadnici zemunskog klana prvi su upotrebili mašinu za mlevenje mesa kako bi uništili tragove zločina. Sretko Kalinić navodno je detaljno opisao da su u jednom stanu u Španiji, dok su se svi zajedno skrivali od poternice koja je za njima raspisana posle ubistva premijera Zorana Đinđića, ubili čekićem, a potom isekli na komade i samleli pripadnika istog klana Milana Jurišića Jureta.

– Telo smo raskomadali, a delove samleli u “Bošovoj” mašini za mlevenje mesa, ali prva koju smo koristili se pokvarila, jer je Jurišić imao metak u telu koji se zaglavio, pa smo kupili drugu – navodno je napisano u pismu koje su pronašli španski istražitelji, a nakon kog su u reci Manzanares zaista pronašli Jurišićeve kosti. Autor pisma naveo je, a Kalinić kasnije potvrdio u iskazu, da su od Jurišićevog tela napravili gulaš, koji su dali Vladimiru Milisavljeviću, zvanom Vlada Budala, da pojede.

Izvor otkriva i da su novi dokazi otkriveni na osnovu analize sadržaja kriptovanih telefona, ali i, kako se spekuliše, priznanja jednog osumnjičenog, koji je odlučio da postane svedok-saradnik.

Sredstva za mučenje

Oko kuće u Ritopeku i juče su bile jake snage policije. Podsetimo, kuća za mučenje je u vlasništvu uhapšenog pripadnika Belivukove grupe Vlade Draganića. Opasana je zidovima i opremljena video-nadzorom.

foto: Zorana Jevtić

– U kući od oko 300 kvadrata, nađene su palice, noževi, panciri, elektrošoker, hirurške rukavice, velike plastične kese, metalne stolice, užad, ali i tragovi jakog hemijskog sredstva kojim su, kako se sumnja, brisali krv – kaže izvor iz istrage i podseća da se za sada sumnja da su u kuću namamljeni i ubijeni Milan Ljepoja, Zdravko Radojević i Goran Veličković.

– Sada je jasno zbog čega su članovi među sobom Marka Miljkovića oslovljavali nadimkom Mesar – zaključuje sagovornik.

Kurir.rs/Ekipa Kurira Foto: Zoran Jevtić, Ana Paunković, Mondo/Stefan Stojanović

Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x