NEVIĐEN SKANDAL U CRNOJ GORI! Zvicera Crnogorci pustili da pobegne iz zemlje! Kavčanin zbrisao preko Albanije u Južnu Ameriku

Foto: detective-info.com.ua

Zvicera su, po svoj prilici, saradnici iz crnogorskih državnih struktura obavestili da mu preti hapšenje i praktično ga pustili da sa dvojicom najbližih saradnika pobegne u Albaniju, odakle je avionom najverovatnije otišao u Južnu Ameriku.

Podaci zapadnih obaveštajnih službi već dugo ukazuju da je Zvicer blisko sarađivao sa Milom Đukanovićem i njegovim režimom, a pokazalo se da je nastavio tu saradnju sa Milovim ljudima i nakon promene vlasti u toj zemlji.

Crnogorska policija je, naime, juče uhapsila više pripadnika “kavačkog klana”, među kojima je i Slobodan Kašćelan, koji je, uz Zvicera, bio na čelu te bande. Međutim, Zvicer je očigledno imao snažniju političku zaštitu od Kašćelana u Crnoj Gori i omogućeno mu je da pobegne.


Dobro upućen izvor Informera objašnjava da je “kavački klan” dugo pod nadzorom bezbednosnih službi iz Srbije, Evrope, ali i iz SAD, pošto je ova banda organizovala šverc ogromnih količina kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

– Zapadne službe su pre izvesnog vremena dostavile crnogorskoj policiji neoborive dokaze protiv pripadnika “kavačkog klana” za šverc droge, ali i za seriju ubistava. Međutim, dok je crnogorska policija pripremala akciju hapšenja, neko je dojavio Zviceru da mu preti hapšenje. Praktično mu je omogućeno da pobegne u Albaniju, odakle je avionom pobegao verovatno u Južnu Ameriku. Sa Zvicerom su pobegla i njegova dva najbliža saradnika – objasnio je naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, Zvicer je prethodnih godina uživao značajnu podršku u crnogorskim državnim strukturama.- Bio je maltene nedodirljiv. Prethodnih godina “kavački klan” je toliko ojačao da je preuzeo primat u podzemlju u celom regionu. Posao sa drogom su razvili na međunarodnom nivou, zarađivali su na stotine miliona evra i likvidirali su skoro sve značajnije pripadnike suprotstavljenog “škaljarskog klana”. “Kavčani” sasvim sigurno ne bi mogli to da urade da nisu imali zaštitnike u režimu crnogorskog predsednika Mila Đukanovića – napomenuo je izvor.

Inače, crnogorska policija je, osim Slobodana Kašćelana, uhapsila još šestoricu pripadnika “kavačkog klana”. Iza rešetaka su Kašćelanov telohranitelj Vladimir Vučković, Kotorani Miloš Radonjić i Krsto Maroš, i još trojica čiji identitet nije saopšten. Klan kojim upravljaju Kašćelan i Zvicer je u sukobu sa “škaljarskim klanom” još od 2014, posle nestanka 200 kilograma kokaina u luci Valensija, u Španiji. Od tada traje rat između dva klana, u kom je živote izgubilo najmanje 50 ljudi.


Kašćelan je preživeo atentat 2016. godine u Novom Sadu, a na meti napada bio je i Zvicer u maju prošle godine, kada su trojica napadača pokušala da ga ubiju u Kijevu u Ukrajini. Sukob ovih klanova podelio je podzemlje i u regionu, pa su “kavčani” i “škaljarci” pronašli saradnike van Crne Gore. Tako se “kavačkom klanu” pridružila huligansko-kriminalna ekipa “Janjičari”, koja se krila iza navijačke grupe Partizana, a koju je predvodio Aleksandar Stanković – Sale Mutavi, koji je ubijen u oktobru 2016.

“Janjičare” je posle preuzeo Saletov najbliži saradnik Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i promenio ime ovoj grupi u “Principi”. Belivukova banda, kako je poznato, uhapšena je 4. februara u Beogradu i u ovom trenutku se sumnjiči za više ubistava, otmice, iznude, dilovanje droge, nelegalno posedovanje oružja…

Prema informacijama iz istrage, Velja Nevolja i njegov najbliži saradnik i prijatelj Marko Miljković su u januaru ove godine, pre hapšenja, bili gosti kod Zvicera na slavi. Spekulisalo se da su se tada sreli i sa Kašćelanom i da su, osim Jovanjdana, proslavljali i godišnjicu ubistva šefa “škaljarskog klana” u Grčkoj, Igora Dedovića!


Tokom trodnevnog boravka u Crnoj Gori, Belivuk i Miljković bili su pod konstantnom prismotrom tamošnje policije, koja je 22. januara sprečila njihovu likvidaciju kod aerodroma u Tivtu, gde im je bila organizovana “sačekuša”! Zbog pokušaja njihovog ubistva uhapšena su šestorica pripadnika “škaljarskog klana”. Sve je izgledalo kao da je Zvicerove goste praktično obezbeđivala policija dok su bili u Crnoj Gori?!?

Podsetimo, Kašćelan je u Crnoj Gori bio optužen samo za zelenašenje, a Zvicer zbog falsifikovanja isprave, i nikad nisu bili ni hapšeni ni optuživani za neka teža krivična dela! medijima u okviru istrage o ubistvu vođe navijača Partizana Saleta Mutavog, koji je izrešetan 13. oktobra 2016. godine u blizini Centralnog zatvora u Beogradu. Međutim, MUP Srbije nikada ga nije zvanično teretio za taj zločin. Crnogorski istražitelji su, ipak, došli do saznanja da su u martu ove godine likvidaciju Šakovića iz osvete naručili i finansirali Radoje Zvicer i njegov blizak saradnik Milan Vujotić. Policija je u zadnji čas uspela da spreči Šakovićevo ubistvo i tada je uhapsila srpske državljane Jovana Trkulju (35) iz Obrenovca i Nikolu Mirića (35) iz Beograda, te Aleksandra Veljovića (30), Jovana Miranovića (41) i Sašu Stanišića iz Crne Gore.

 Kurir.rs/Informer

Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x