Bajden zagovara zelenu energiju, ona drži akcije ekoloških firmi VIDEO

Foto: EPA-EFE/Yuri Gripas / POOL

Grenholm i dalje poseduje do pet miliona opcija u akcijama proizvođača električnih vozila Proterra, prema njenom finansijskom otkrivanju.

Zvaničnik Bele kuće potvrdio je Metjuu Foldiju iz Vašington Fri Bikona da Grenholm još uvek drži akcije u kompaniji.

Grenholm je još uvek “u procesu” prodaje svojih akcija u kompaniji, prema Beloj kući, dodajući da bi ih prodala “u roku od 180 dana dozvoljenom etičkim sporazumom”.

Proterra je u januaru najavila da će izaći na berzu putem kompanije ArcLight Clean Transition Corp, koja je udvostručila cenu akcija kompanije ArcLight.
U utorak je Bajden obavio “virtuelnu” turneju po Proteri kako bi naglasio baterije i električna vozila kao deo svog infrastrukturnog plana od 2,5 biliona dolara.

Nakon Bajdenove posete, akcije kompanije su naglo porasle nakon što je istakao potrebu za povećanjem savezne potrošnje na zelenu tehnologiju električnih vozila.

Predsednikov plan potrošnje uložio bi 174 milijarde dolara u električna vozila i uključuje plan zamene 20 odsto školskih autobusa sa dizel motorom električnim autobusima.

U ponedeljak je Harris otputovao u Severnu Karolinu da poseti Tomas Bult Bases, kompaniju koja je udružila kompaniju Proterra radi elektrifikacije voznih parkova školskih autobusa.

Grenholm je takođe zagovarala industriju električnih vozila tokom nastupa na brifingu za štampu Bele kuće u aprilu.

“Prešli smo ogromnu udaljenost, a toliko toga je zahvaljujući odluci savezne vlade da uloži u spašavanje kičme prerađivačke industrije, koja je u tom trenutku bila električna – ili industrija automobila, ” rekla je ona.

Kurir.rs/Breitbart

Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x