Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Slovenac je prošle godine zaradio 2.200.000 evra!

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin dobio je bitku sa najbogatijim klubovima sveta, tako što je uspeo da uguši pobunu i spreči pokretanje Superlige. Međutim, u javnost je isplivala njegova ogromna plata u UEFA koja iznosi 2,2 miliona evra.

foto: Marina Lopičić

Ovako enormna primanja se svakako kose sa demagogijom koju je Aleksander Čeferin prosipao poslednjih dana govoreći o novcu i bogatim klubovima. Pre nekoliko dana prvi čovek pobunjenika Florentino Perez, predsednik Reala iz Madrida rekao je da bi bilo zanimljivo da Evropa otkrije koliku platu ima Čeferin.

Istraživački portal “Calcio & finanza” otkrio je da je Aleksandar Čeferin samo prošle godine i to u vreme velike krize izazvane kovidom na ime godišnje plate u UEFA podigao 2.200.000 evra!!! A, to je 450.000 evra više u odnosu na platu koju je primio 2019. godine. 

Pročitajte još...  Stan ili auto za pelcovane, novi ispitni rokovi za vakcinisane studente

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

foto: Starsport©Slovenac nije jedini čija je plata narasla u UEFA tokom pandemije koronavirusa. Generalni sekretar Grk Teodor Teodoridis prihodovao je 1.230.000 evra, odnosno 164.000 evra više u odnosu na sezonu pre. Zanimljivo, članovima Izvršnog odbora plata je smanjena za 20% upravo zbog koronakrize.

Kurir sport/Calcio & finanz

Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x