NAJNOVIJE
margin-top: 36px;

Sedmočlana porodica živi u ORONULOJ kući, koja samo što se NE SRUŠI

Sedmočlana porodica Stanković, izbegla sa Kosova i Metohije, živi u staroj, oronuloj kući u Ilinu nadomak Boljevca. Kako Sreten i Dafina nigde ne rade, nastoje da sezonskim poslovima prehrane svojih pet devojčica. Svaka pomoć im je dobrodošla, a novac koji su dobili od UNICEF-a i USAID-a utrošiće na nagomilane račune.

Sudbinu brojnih izbegličkih porodica koje su spas i krov nad glavom našle u Srbiji, dele i Stankovići iz Gnjilana. Nakon mnogo seljenja skućili su se u Ilinu kod Boljevca, u kući koju im je ustupio UNHCR.

Naizgled ogromna, kuća je stara i oronula tako da Sreten I Dafina sa svojih pet devojčica koriste samo dve prostorije. U stalnom su strahu da se sprat ne obruši.

Kćeri Andrijana, Tamara, Bojana, Teodora i Lidijana uzrasta su od dve do 12 godina. Za sedmočlnu porodicu, koja živi od socijalnih naknada i sezonskih poslova, život nije nimalo lak. I dok Sreten nastoji da zaradi neki dinar, Dafina je posvećena devojčicama.

Svaka pomoć im je dobrodošla. Stankoviću su jedna od porodica sa mnogo dece kojima je Usaid uz podršku UNICEFA I CK novčano pomogao.

Pročitajte još...  Ledeni talas je za nama, ali ne odlažite čizme! Evo detaljne prognoze za mesec dana

Pomoć je dobilo četrdesetak boljevačkih porodica sa više dece. Programom vrednim 600.000 dolara biće obuhvaćene I druge višečlane porodice u istočnoj I južnoj Srbiji kojima su prohodi smanjeni zbog epidemije kovida.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE UŽIVO GLEDATI KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

04:52
BRZE VESTI U 17:55 20.04.2021.

Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x