Upucan navijač NA GROBLJU za vreme parastosa! SAČEKUŠA na Lešću

Marko Nikolić (24) ranjen je na desetogodišnjem pomenu ubijenom rođaku Božidaru Nikoliću (31), kada mu je na groblju Lešće u Beogradu prišao napadač sa silikonskom maskom na licu i ispalio više hitaca! Pucnjava se dogodila juče oko 12 sati, a povređeni Nikolić, koji ima dosije u policiji i navodno je povezan s navijačima, privatnim vozilom prebačen je u bolnicu.

– Marko je bio na pomenu Božidaru Nikoliću, koji je likvidiran 20. aprila 2011. Napadač, koji se krio iza jednog spomenika, prišao je Marku i izvadio pištolj. Pogodio ga je u nogu, pa pobegao ka naselju Slance – kaže naš izvor i nastavlja:

spomenik Božidaru Nikoliću kod kog je njegov rođak ranjenfoto: Ana Paunković- U tom trenutku na groblju je bilo mnogo ljudi, gužva je bila. Uspaničeni rođaci i prijatelji su odmah preneli Marka do kola i odvezli ga u bolnicu. Na Lešće je ubrzo stigla i policija, a uviđaj je trajao satima. Na mestu pucnjave bila je i lokva krvi.


Izrešetan

U Božidara pucali s motora u pokretu

Božidar Nikolić (31), na čijem pomenu se dogodio pokušaj ubistva, izrešetan je na Slanačkom putu u Višnjici, u kafiću “Sami”.

– U njega i njegovog prijatelja napadači su pucali kada su izašli iz kafića i seli u “sitroen”. Pucači u crnim jaknama i sa kacigama pucali su sa kros-motora u pokretu, koji se kretao pod punim gasom. “Sitroen” je bio izrešetan, krvi i stakla je bilo na sve strane – pisali su mediji pre 10 godina.

– Navodno, motiv pucnjave su bili neraščišćeni računi, pošto su i Nikolić i njegov prijatelj bili problematični.  

Očevici pucnjave ispričali su da su čuli da je osoba koja je pucala iz pištolja imala silikonsku masku, što je, podseća naš izvor, zaštitni znak pucača zaraćenih klanova.

– Pretpostavlja se da je napadač na groblje ušao sa donje strane i da je skriven među spomenicima čekao Marka da dođe na Božidarev grob. Navodno, ispaljena su najmanje tri hica, od kojih je jedan pogodio metu, a očevici su ispričali da su čuli čak šest hitaca – kaže sagovornik.

uviđajfoto: Ana PaunkovićIzvor dodaje i da istražitelji sumnjaju da je ovaj napad bio planiran.

– Nikolić je poznat policiji po različitim krivičnim delima, a kao tinejdžer je navodno bio navijač. Pominje se da je navodno bio u dobrim odnosima sa Partizanovom navijačkom grupom koju je predvodio ubijeni Ljubomir Marković Kića, čija smrt još nije rasvetljena – kaže izvor.


Ubistvo na groblju

Kekin kum pogođen iz snajpera

Milomir Jovanović (45) iz Vranića ubijen je u januaru 2017. hicem iz snajpera na groblju u Sopotu. On je tada prisustvovao sahrani prijatelja. Jovanović, inače blizak saradnik i kum odbeglog Dejana Stojanovića Keke, ubijen je kada je izlazio sa groblja i išao ka svom džipu.

Naš izvor kaže da se još ne zna šta je motiv sačekuše na groblju. – Moguće da se Nikolić upleo u neke krupnije kriminalne poslove – kaže izvor. Prema njegovim rečima, sudeći po načinu na koji je ovaj napad izveden, veruje se da je namera pucača bila da ubije Nikolića. – Na Lešću nema video-nadzora, a groblje ima nekoliko ulaza i prilično je veliko. Takođe, u trenutku napada oko mete je bilo mnogo ljudi. Da je napadač hteo da ga opomene, ne bi rizikovao da to radi pred toliko ljudi – objašnjava naš izvor.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira/ Foto Ana Paunković

Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x