Pukom srećom izbegnuta tragedija u banjalučkom naselju

Ilustracija, Foto: AP/Ilustracija

Devojčice, inače učenice petog, sedmog i osmog razreda osnovne škole, u nedelju su našle bombe u šipražju udaljenom samo 100 metara od prve kuće.

Meštani, kažu, još sebi ne mogu doći od straha, pitajući se šta se tek moglo desiti da su to šipražje zapalili, što redovno rade svake godine.

Borka Ilić, baka jedne od devojčica, priča za “Glas Srpske”, da su oružje, bačeno pored crne kese, uslikale mobilnim telefonom i odmah dotrčale da pokažu ukućanima.

“Moj sin nije oklevao, odmah je otišao da se uveri nakon čega je pozvao policiju i prijavio šta su deca pronašla. Policija je brzo došla i označila taj teren, rekavši da će doći i demineri”, prepričava Ilićeva.

Dodala je da deca iz naselja svakodnevno odlaze na to mesto da se igraju i beru cveće.

Ilustracija foto: Zorana Jevtić”Dobro je da sa devojčicama u tom trenutku nisu bili i dečaci, jer bi oni sasvim sigurno iz znatiželje dirali to odbačeno oružje. I dalje smo u strahu iako nikad niko ništa slično nije zapazio u tom šumarku”, rekla je.

Pročitajte još...  Sram te bilo, Tarin otac je mlađi od tebe! Ivana se otarasila MONSTRUMA!

Vođa tima za uklanjanje neeksplodiranih ubojnih sredstava (NUS) u Civilnoj zaštiti Republike Srpske Rade Jakovljević potvrdio je da su na terenu zatekli staru automatsku pušku i dve ručne bombe M75.

“Oružje je predato u Policijsku stanicu Lazarevo”, kazao je Jakovljević.

Dodao je da su pregledali kompletan teren koji je policija obeležila i zamolili meštane da odmah prijave ako nađu nešto slično.

Jakovljević kaže da je tim za uklanjanje neeksplodiranih ubojnih sredstva svakodnevno na terenu.

“Na oružje ređe nailazimo, ali zato minsko-eksplozivnih sredstva ima dosta”, kazao je Jakovljević.

Kurir.rs/Glas Srpske

Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x