Ne želim ni da pomislim da su mog Aleksandra mučili ljudi VELJE NEVOLJE

Automobil za kojim se traga, a koji se vodi na Aleksandra Halabrina, momka koji je brutalno ubijen prošle godine i zakopan kod sela Parcane u okolini Sopota, neko je prošlog meseca pokušao da odjavi, tvrdi njegova majka.

– Otišla sam u policiju da pitam šta se dešava i da li ima nekih novih informacija o slučaju, a rekli su mi da je neko preko agencije pokušao da odjavi njegov auto. Umesto u SUP taj neko je otišao u agenciju i tražio da se preko njih to završi. Pošto se za autom traga iz agencije je javljeno policiji – započinje priču Mara Halabrin.

Kako kaže, objasnili su joj da nisu uspeli da saznaju ko je došao da odjavi automobil, jer je osoba falsifikovala potpis, a prostorije agencije nisu pod video-nadzorom.

– Kažem, meni je to nemoguće. Dobro, falsifikovan je potpis, a zar išta može da se uradi, a da se ne traži lična karta?! Pitam da li su kamere snimile, a kažu da tamo nema kamera. O kojoj se agenciji radi, gde se nalazi, ne znam, to ne mogu da mi kažu – priča nesrećna žena.

Aleksandar je nestao 20. marta 2020. godine na Banjici u Beogradu, a skoro dva meseca kasnije, 16. maja, psi jednog meštanina Parcana, kod Sopota, pronašli su plitku jamu i njoj telo nesrećnog mladića sa prostrelnom rupom na glavi.

foto: KurirOd tada do danas brojne spekulacije i nagađanja pratila su to ubistvo, ali konkretnih odgovora još nema.

– Rekli su mi da treba da pretresaju neke stanove na Banjici, pošto je nestao tamo, to spominju već mesec i po, ali se još ništa ne dešava. Nisu mi rekli ni čiji su to stanovi – nastavlja majka.

Slučaj ubijenog Halabrina ponovo se aktuelizovao hapšenjem Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i pripadnika njegove grupe.

Pročitajte još...  Ponosan sam na igrače, jako dobra sezona za Megu

Modus operandi Belivukove grupe, kad je reč o ubistvima, bio je da žrtvu namame na sastanak sa njoj poznatom osobom, a zatim bi je stavljali u automobil i odvozili u neku od vikendica na obodu grada, kojih je policija pronašla nekoliko.

Jedna od njih nalazi se u neposrednoj blizini mesta na kom je pronađeno Halabrinovo telo…

– To kako je on nestao liči na ostale njihove otmice. Moj sin je nestao isto kao i ta druga deca, ti ljudi, otišao je da se nađe sa V. K. i od tad ga nije bilo. Ne smem ni da pomislim da su ga tako mučili – navodi Mara.

Dodaje da od Aleksandra nikad nije čula da pominje Belivuka i da nije znala da ima bilo kakve veze sa njim, ali da baš zbog načina nestanka i ubistva ne isključuje mogućnost povezanosti.

– Iz policije mi se niko nije javljao povodom Belivukovog hapšenja. Kad sam otišla da pitam, kažu, njima ništa nisu javili iz SBPOK-a ili gde se već vodi taj slučaj – priča neutešna žena.

Kaže da nije izgubila veru da će saznati ko je kriv za smrt njenog sina, ali da je nade sve manje kako vreme prolazi.

– Znate, prošlo je dosta vremena, a slučaj, čini mi se, tapka u mestu. Kad god pitam, kažu rade na slučaju. Ja sam ih pitala što ne pozovu opet V. K. jer se zna da je Aleksandar poslednji put viđen sa njim, a u policiji ništa nije hteo da kaže. Na to mi kažu ne mogu da ga pozovu, pa ko može ako ne može policija da pozove građanina da ga ispita… Ne znam više šta da mislim – zaključuje mara Halabrin.

(Kurir.rs/Blic)

Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x