Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

VOĐA ŠKALJARACA NA METI AMERIKANACA Velika istraga u Severnoj Makedoniji nakon hapšenja policajaca koji su radili za NARKO KARTELE

Regionalna kancelarija za bezbednost i istrage u ambasadi SAD u Skoplju i Interpol sprovode istragu o otkrivanju mreže zaposlenih u MUP Severne Makedonije koji su izdavali makedonske pasoše osobama iz sveta kriminala, a među kojima se našao i navodni vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić.

Kako prenosi crnogorski Dan, u okviru akcije uhapšeno je čak devet zaposlenih u makedonskoj policiji.

Jovan Vukotić, podsetimo, uhapšen je u septembru 2018. u Antaliji u Turskoj sa lažnim makedonskim pasošem na ime Georgi Andonov.

– On je posle hapšenja izručen Srbiji, a pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu osuđen je na 15 meseci zatvora zbog falsifikovanja isprava – podseća izvor iz istrage.

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Kako navode crnogorski mediji, iz američke ambasade u Severnoj Makedoniji potvrđeno je da sarađuju sa tamošnjom policijom, ministarstvom pravde i drugim institucijama i da im daju tehničku podršku, forenziku, obuku i opremu za poboljšavanje kapaciteta.

Pročitajte još...  Za ubistvo rođenog brata Bogdan Gajić (24) osuđen na 10 godina zatvora

– Ne dajemo komentare o aktivnim istragama – naveli su iz ambasade povodom pitanja o akciji hapšenja devet policijskih službenika.

Ministar policije Severne Makedonije Oliver Spasovski potvrdio je da postoji saradnja sa ambasadom i da akcija “Dvojnik” traje već 26 meseci, a tokom nje je otkriveno 215 ljudi sa lažnim pasošima.

foto: strana.ua- Utvrđeno je da se u jednom delu radi o licima koja su članovi međunarodnih organizovanih kriminalnih grupa i narko-kartela, licima umešanim u teška kriminalna dela, odnosno radi se o osobama s profilom visokog rizika i osobama za kojima je objavljena međunarodna poternica – naveo je Spasovski.

Osim Jovana Vukotića, lažni makedonski pasoš imao je i Stefan Đukić, koji je navodno blizak “škaljarcima”, a koji je uhapšen u Ukrajini prošle godine posle pokušaja ubistva navodnog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

Pročitajte još...  Teže povređen motociklista na Zrenjaninskom putu, najviše se javljali hronični bolesnici

(Kurir.rs/E.K.)

Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x