BAJDEN PUTINA NAZVAO KLUTINOM! Kralj gafova ne prestaje da briljira, pomešao još neke bitne pojmove na konferenciji VIDEO

Ni jučerašnje obraćanje javnosti posvećeno Rusiji nije prošlo bez nekoliko hitova.

Između ostalog, Bajden je pogrešno izgovorio ime predsednika Rusije, nazvavši ga „predsednikom Klutinom“.

Iako se brzo ispravio, medijima, a ni gledaocima koji su brže-bolje požurili da se sprdaju na društvenim mrežama, to nije promaklo.

Pored toga, pomešao je i termine eskalacija i vakcinacija.

“SAD ne žele da pokrenu ciklus vakcina… eskalacija i konflikata s Rusijom“, rekao je Bajden.

Premda lapsusi i gafovi nisu karakteristični samo za njega, sam Bajden je svojevremeno za sebe rekao da je „mašina gafova“.


??_||~?? President Joe #Biden called for de-escalation of tensions after slapping an array of #sanctions on #Russia, saying that the U.S. is not looking to ‘kick-off a cycle of escalation and conflict’ .. #Putin #usa #Biden #putinbiden pic.twitter.com/abSRW5Hynj https://t.co/YztdEmkuQv
— A Deniz Engelhardt (@interactive_key) April 16, 2021

Podsetimo, američki predsednik obratio se povodom novih sankcija koje su SAD uvele Rusiji. Kako je naveo, on se nada da će na leto imati sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom negde u Evropi. Podsetio je i na značajnu odgovornost Rusije i SAD kao dve supersile u sferi globalne bezbednosti.

Podsetimo se još nekih njegovih gafova u poslenje vreme.

foto: EPA-EFE/ERIN SCOTTDok je govorio o filibasteru (pravu na neograničenu raspravu) izgubio je tok misli, pa je rekao da je u Senat došao pre 120 godina.

Zatim, potpredsednicu Kamalu Haris nazvao je predsednicom.

“Kada smo predsednica Haris i ja bili na virtuelnoj turi u vakcinacionom centru u Arizoni nedavno…”, rekao je Bajden na konferenciji za štampu o programu vakcinacije protiv virusa korona u SAD.

Slike sa prve konferencije za medije Džoa Bajdena, otkako je postao predsednik SAD, održane krajem marta, pokazale su da je lider koristio i tzv. puškice.

foto: EPA/OLIVER CONTRERASMeđutim, i pored pomoći pravio je greške. Bajden je viđen kako drži jedan list na kojem su portreti novinara koje je pozvao na konferencije za štampu, a koji su označeni brojevima.

Iako je pred sobom imao podatak da su SAD na 13. mestu po razvoju infrastrukture, Bajden je najpre rekao da su SAD zauzele 85. mesto na svetu u infrastrukturi.

Ipak, događaj koji je privukao najviše pažnje odigrao se sredinom marta kada se Bajden tri puta spotakao pri ulasku u predsednički avion.

Kurir.rs

Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x