Kruševljanka iz Amerike obezbedila sredstva za dovod kiseonika za 42 nova mesta

Opšta bolnica Kruševac stalno inovira svoje prostorne, tehničke i kadrovske kapacitete. Najnovija investicija u cilju modernizacije je uvođenje sistema za dovod kiseonika za 42 nova bolnička mesta. Ova inovacija proširuje bolničke kapacitete za smeštaj i lečenje bolesnika od virusa kovid 19, a realizovana je zahvaljujući donaciji rođene Kruševljanke Anke Erne preko Fondacije Ana i Vlade Divac.

Pored ovog sistema, obezbeđena su i prateća medicinska sredstva potrebna za lečenje pacijenata kojima je kiseonik nužan, koji više neće morati da idu u Niš, a i lekarima je olakšan posao.

foto: ShutterstockU ovoj zdravstvenoj ustanovi intenzivno se radi i na drugim investicionim projektima. Donatorskim sredstvima se remontuju i dva lifta u vrednost dva miliona dinara, a u ovoj uglednoj zdravstvenoj ustanovi predstoji rekonstrukcija

Dnevne bolnice za onkološke pacijente, vrednost projekta je 15 miliona dinara, a biće kupljen i aparat za mešanje citostatika.

Kruševljanka Anka Erne živi u Sjedinjenim Američkim Državama do sada je Opštoj bolnici u Kruševcu ukupno donirala 20 miliona dinara, a više godina unazad pomaže svojoj otadžbini.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x