TORLAK POKRENUO PROIZVODNJU RUSKE VAKCINE PROTIV KORONE! Upravo stigle odlične vesti za SrbijuNa institutu „Torlak“ danas je pokrenuta proizvodnja vakcine protiv virusa korona sputnjik ve i u budućnosti će moći da se izvozi u države regiona,

– RFPI i Institut za virusologiju i vakcine „Torlak“ objavljuju da je pokrenuta proizvodnja ruske vakcine protiv virusa korona sputnjik ve u Srbiji. Ovim je Srbija postala prva država u južnoj Evropi koja će proizvoditi sputnjik ve. Proizvodnja u Srbiji je u skladu sa najstrožim standardima – saopštio je Ruski fond za direktne investicije.

U fondu je naglašeno da će u budućnosti biti moguć izvoz preparata u druge države regiona.

– U skladu sa dogovorima koji su postignuti između Ruskog fonda za direktne investicije i Instituta „Torlak“ u Srbiji je u kratkom roku uspešno pokrenuta proizvodnja vakcine sputnjik ve. Srbija je prva evropska država koja je počela da proizvodi rusku vakcinu – izjavio je direktor ruskog fonda Kiril Dmitrijev.

On je podsetio da se od početka ove godine preparat aktivno koristi za vakcinaciju stanovništva i zahvaljujući pokretanju lokalne proizvodnje razmere vakcinacije mogu biti značajno uvećane.

(Kurir.rs/Sputnik)

Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo sve online portale, ako kopirate članak sa našeg portala NAVEDITE NAS KAO IZVOR. ✅