MONTEVIDEO, BOG TE VIDEO! Gledajte 2. epizodu večeras u 20.50 na Kurir televiziji

Bilo je to u Beogradu, s proleća 1930. godine…

Aleksandar Tirnanić Tirke (Miloš Biković) je prinuđen da bira između najamnog rada u fabrici i fudbala. Zahvaljujući arhitekti i fudbalskom treneru Bošku Simonoviću (Nebojša Ilić), Tirke odlazi na probu u „BSK“, veliki fudbalski klub tog vremena. Sa sobom vodi svoju taliju, malog Stanoja (Predrag Vasić), čistača cipela i dečaka sa nesrećnim slučajem dečije paralize. Tih godina se još uvek ne živi od fudbala, živi se za fudbal. Samo Mošu Marjanovića (Petar Strugar) u Beogradu plaćaju po postignutom golu, ali jedan je Moša…
Na poznatom beogradskom mestu za izlazak, u čuvenom „Jokey“ klubu, Moša upoznaje lepu, slobodoumnu i ekscentričnu slikarku Valeriju Kovač (Nina Janković).
Tih dana na adresu Fudbalskog saveza stiže zvaničan poziv reprezentaciji Kraljevine Jugoslavije za učešće na Prvom svetskom prvenstvu u fudbalu koje će tog leta biti održano u glavnom gradu Urugvaja, Montevideu.

foto: Promo„Montevideo, Bog te video!“ je srpska TV serija, rediteljski prvenac glumca Dragana Bjelogrlića po scenariju Srđana Dragojevića i Ranka Božića. Scenario je napisan po istoimenoj knjizi sportskog novinara Vladimira Stankovića.

Promo tekst

Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x