Kineska vakcina je efikasna, EVO ŠTA JE STVARNO REKAO KINESKI ZVANIČNIK!

Gao Fu, rukovodilac kineskog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti u nedelju je rekao da se zbog “niske efektivnosti” u odnosu na druge raspoložive vakcine razmatra kombinovanje veliko vrsta cepiva protiv kovida-19.

Pošto su pojedini svetski mediji preneli da je kineski zvaničnik navodno priznao da kineske vakcine imaju nižu efikasnost, on je potom rekao da je u pitanju “potpuni nesporazum”. Ipak, netačnom informisanju se priključio i domaći medij N1, koji je objavio “fejk njuz” i pogrešno interpretirao izjavu, a tek pošto su napravili štetu i uneli paniku na tekst u kom su to uradili promenili su naslov. 

foto: ProfimediaTo je na kratko izazvalo paniku među građanima Srbije, u kojoj je najprisutnija “Sinofarmova” vakcina, i to zahvaljujući mediju poput N1, kojima su inače “usta puna profesionalizma”.

Ipak, prava istina jeste ona najpre pomenuta. 

Gao, zapravo, nije ništa “priznao”, a pogotovo ne da kinesve vakcine “ne rade”.

On jeste izrekao opšte poznatu činjenicu da efikasnost kineskih vakcina, proizvedenih tradicionalnim farmaceutskim tehonologijama, doslovce “nije visoka” u poređenju sa vakcinama za čiju proizvodnju se koristi najmodernija mRNK tehnologija.

O lažnim vestima vezanim za “Sinofarm” vakcinu za Kurir je govorio epidemiolog dr Radmilo Petrović, koji je već primio obe doze upravo kineske vakcine. 

foto: PrintScreen- Apsolutno je netačno da kineska vakcina nije delotvorna. Ona možda sporije razvija imunitet, ali ne može da se kaže da je nedelotvorna. O dejstvu vakcina svakako ćemo moći da govorimo tek za šest, devet ili 12 meseci od početka vakcinacije. Previše je rano pričati o njihovim dejstvima, ali je suludo reći da neka ne deluje jer onda ona ne bi bila ni napravljena – ispričao nam je dr Petrović i dodao da je kineska vakcina pravljena na klasičan način, kao što se većina vakcina pravila pre 50 godina.

Pročitajte još...  ELENA KARIĆ NAPUŠTA SRBIJU! Prodala Jeleni Đoković vilu pa se seli u Toskanu, a evo šta će uraditi sa LUKSUZNIM nameštajem

– Ona je potpuno bezbedna, ne može da naškodi, a ne može da ne bude delotvorna. I ja sam primio kinesku vakcinu, i nisam imao nikakve probleme. Zapravo, pokazalo se da je najmanje neželjenih pojava bilo kod “Sinofarm” vakcine. Ona je najviše data, a najmanje je reakcija na nju – zaključio je dr Radmilo Petrović.

Inače, prema zahtevima Svetske zdravstvene organizacije, efikasnost kovid vakcine treba da bude 50 ili više procenata, a kvalifikovani prag za većinu vakcina u svetu da budu na tržištu je 70 odsto ili više.

Od kineskih vakcina najefikasnijom se smatra “Sinofarmova”, a najmanje efikasnom “Sinovakova”.

 Podaci o uspešnosti “Sinofarmove” se kreću između 75 i 80 odsto

Kurir.rs

Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x