Njih 200 primilo prvu dozu vakcine

U Sportskoj hali u Vranju u subotu je vakcinisano oko 200 medijskih radnika iz Republike Severne Makedonije. Medijski radnici primili su prvu dozu vakcine Sinofarm ili Fajzer po svom izboru.

Direktorka Zdravstvenog centra u Vranju, dr Ljiljana Antić, istakla je da je velika čast vakcinisati 200 novinara iz Republike Severne Makedonije.

– Vakcinacija novinara iz Republike Severne Makedonije je poruka solidarnosti, važno je da svima u regionu bude bolje, a nama u Zdravstvenom centru Vranje je čast što nam je poverena vakcinacija naših suseda! Zahvaljujem se i svim našim građanima koji su u ovom vrlo bitnom trenutku za našu zemlju kada zadajemo konačni udarac u borbi protiv korona virusa, a koja, podsećam vas traje više od godinu dana, i u isto vreme želim da istaknem da nama u Srbiji ne znači da samo mi budemo vakcinisani i da se samo mi u Srbiji vratimo normalnom životu – rekla je dr Antić.

foto: Kurir.rs/ T.S.Ona je dodala ovakve humane akcije pokazuju neraskidive prijateljske veze. 

– Svi mi danas u svetu delimo istu sudbinu, pre svega važno nam je da i naši susedi, građani zemalja sa kojima se graničimo, naše komšije, da tako kažem, isto budu vakcinisani, isto budu zdravi i da se svi zajedno okrenemo životu, da radimo, posećujemo jedni druge jer svi mi u ovom regionu smo istorijski povezani a ovakve humane akcije pokazuju da svi mi imamo i više nego i pre svega, neraskidive prijateljske odnose pune međusobnog, uzajamnog poštovanja i saradnje – istakla je dr Antić.

foto: Kurir.rs/ T.S.Imunizacija medijskih radnika iz susedne Severne Makedonije organizovana je u prethodnom periodu u Zavodu za javno zdravlje u Vranju. Tada je vakcinisano 105 novinara.

U subotu je u zdravstvenoj ambulanti Zdravstvenog centra Vranje, koja se nalazi u Duvanskoj industriji u tom gradu vakcinisano 69 zaposlenih.

(Kurir.rs/ T.S.)

Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x