IZVODILI RADOVE, PA PRONAŠLI LONAC SA BLAGOM! Vlasnik upao u trans, ali je onda prste umešala država VIDEO



Foto: Twitter/Sudhakar Udumula

U jednom selu na jugu zemlje, Pembartiju, vlasnik zemljišta Metu Narsima pronašao je ćup sa zlatnim predmetima, međutim, radovanje je bilo kratkog veka jer će sve pripasti državi.


Video pic.twitter.com/lt1XFtpyzt
— Sudhakar Udumula (@sudhakarudumula) April 8, 2021

Parcela, koju je građevinsko preduzeće prekopavalo uoči izgradnje skrivalo je metalnu posudu sa dragocenostima među kojima se nalaze zlatni i srebrni ukrasi i drugi predmeti.

Radnici i meštani su se okupili oko blaga, a veruje se da su ukrasi darovi boginji u hramu koji je u prošlosti postojao na tom mestu. Okupljeni su da drže molitve, pale štapiće od tamjana i donose cveće.


Gold and silver treasure found during real estate venture work near highway at Pembarthy in Jangoan district of Telangana #Telangana #gold #TREASURE pic.twitter.com/xGt8cvH1qR
— Sudhakar Udumula (@sudhakarudumula) April 8, 2021

U pronađenom bakarnom loncu bilo je oko 189,8 grama zlata, 1,72 kilograma srebrnih ukrasa, rubin težak 6,5 grama, zajedno sa ostalim antikvitetima. Do sada je u pronađeno dvadesetak zlatnih minđuša, 51 zlatna perla i 11 zlatnih lančića i drugi vredni predmeti.

Lokalne vlasti okruga Jangaon preuzele su blago i parcelu proglasile lokalitetom, pa zabranile vlasniku zemljišta nastavak radova na izgradnji, to jest da nastavi da kopa do daljeg. Uklanjanje zemlje i kopanje ipak je nastavljeno, ali radi pronalaženja arheološkog blaga.

Kada je Narsima pronašao zlato, počeo je histerično da se ponaša, pa su lokalci morali da ga smiruju.


A man behaves hysterical touching the treasure pot in Pembarthy of Jangoan district in Telangana #Telangana pic.twitter.com/03uhhHMc2t
— Sudhakar Udumula (@sudhakarudumula) April 8, 2021

Službenici Arheološkog zavoda Indije takođe su stigli do lokaliteta i potom odlučili da slučaj ostane u nadležnosti okruga Varangal Urban. Zvaničnici okruga ističu da „imovina, ako je stara više od sto godina, pripada državi“.

Meštani i jedan član lokalnog veća zahtevaju izgradnju hrama na tom mestu.

Poreklo ukrasa i period kojem pripadaju i dalje su nepoznati, ali je najavljeno da će arheolozi detaljno proučiti otkrivene predmete i mesto gde su pronađeni.

Kurir.rs/Msn.com

Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare