Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

PRIJAVILA ME JE JER JE DOBILA OCENU MANJE! Profesor PROKIĆ o optužbama za SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE!

Profesor Fakulteta dramskih umetnosti Nenad Prokić, protiv koga je, kako je juče Kurir pisao, radnoj grupi “FDU protiv nasilja” stiglo čak pet prijava za seksualno uznemiravanje, tvrdi da ga je jedna studentkinja prijavila jer je bila nezadovoljna ocenom.

Da podsetimo, posle prijava Milene Radulović i Ive Ilinčić koje su podnete protiv učitelja glume Mike Aleksića, fakultet na kome on nije predavač odlučio je da podrži mlade glumice i omogući studentima da radnoj grupi prijave ukoliko su biti meta zlostavljanja. Kako je navedeno, primljeno je 12 prijava, od kojih su se čak pet odnosile na profesora Prokića. On je juče za Kurir rekao da su prijave bile anonimne, osim jedne, koja je podneta zbog fotografija sa plaže. Kako je istakao, reč je o prijavi bivše studentkinje za slanje neprimerenih fotografija.

Pročitajte još...  Štajnfeldova poručila da borba nije završena!

– Na jednoj fotografiji je moje lice s plaže, dakle samo glava, a na drugoj sam na ligeštulu u kupaćim gaćama do kolena, na plaži i okružen ljudima. Te slike su greškom poslate njoj, nisam ni bio svestan da sam pogrešio kod slanja sve do prijave dve i po godine kasnije, a zatim slike uopšte nisu neprimerene i seksualne – napisao je Prokić i dodao:

– Ne sećam se kome sam slike hteo da pošaljem, svakako ne koleginici koja me prijavljuje, ali fotografije su takve da mogu biti poslate i najvećim puritancima, bez bojazni da će biti pogrešno protumačene. Poruke redovno brišem za sebe, pa sam ih verovatno odmah obrisao i ne videvši da sam slike poslao na pogrešnu adresu, a pretpostavljam da provajder automatski briše posle pola godine. Jer ja za sebe već obrisane poruke ne mogu kasnije da brišem za drugoga.

Pročitajte još...  Prava HAJKA za "SELFI" sa Đokovićem! Olimpijci TRLJAJU OČI i ne veruju koga su sreli! FOTO

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃


Protić nema službeni telefon

Neću više komunicirati sa studentima

– Kako fakultet od profesora očekuje da privatnim sredstvima komunikacije drže nastavu i konsultacije, i kako smo navikli studente da s nama kontaktiraju kad god im to padne na pamet, ovakve greške se i mogu očekivati. A pošto se ne nadam da će mi fakultet obezbediti službeni kompjuter i službeni telefon usred izvikane sveopšte digitalizacije, od dana primanja prijave studenti više neće imati mogućnost da sa mnom komuniciraju preko mog privatnog telefona, ni tokom raspusta, ni tokom školske godine. Tako ćemo izbeći sve Vajber anksioznosti. Mogu da komuniciraju sa mnom preko studentske službe ili preko mejla, ako mi potvrde da nisu anksiozni – navodi profesor Prokić.

Pročitajte još...  Čovek koji se zakleo da će istrebiti Škaljarce

Prokić je naveo i da se izvinjava koleginici. – Duboko se izvinjavam koleginici za šok koji je doživela zbog slika sa javne plaže mojom trapavošću. Studentsko-profesorski odnos je inače, izuzimajući pogrešno slanje slika sa plaže, bio sasvim korektan, što se i vidi u njenoj prijavi.

Izjava se tiče ispaštanja koje se odnosi na pravilo da se glavni predmet polaže u junu, i na tome je insistirala komisija, a ne ja kao mentor. Ne možeš dobiti najvišu ocenu ako obaveze nisi izvršio na vreme, tako je barem na dramaturgiji. Ispaštanje se sastojalo u tome da je dobila ocenu manje zbog zakašnjenja, dakle, ispaštala je s devetkom, ako se dobro sećam.

Pročitajte još...  OD OVOG RAČUNA MORA DA ZABOLI GLAVA: Za novac koji su popili u klubu na Hvaru veseli gosti mogli da kupe polovan BMW! FOTO

foto: Fonet/Božidar Petrović- Pristojne slike s javne plaže ne mogu da budu razlog za anksioznost trezvenim osobama, a drugih razloga nema. Pritom se prenebregava činjenica da je studentkinja sa mnom, zato što obaveze iz glavnog predmeta nije obavila na vreme, drsko kontaktirala na privatni telefon u vreme raspusta i godišnjeg odmora i našla me je na plaži. Od toga je pa meni zapretila anksioznost i, eto, u tom svom predanksioznom stanju sam napravio grešku u slanju poruke tokom letnje opuštenosti. Na anonimne i nezavedene prijave ne mogu da dam komentar jer se one i ne daju na uvid – zaključio je Prokić.

Kurir.rs /J. I./ Foto Dado Đilas

Kurir

Pročitajte još...  Haos na aerodromu Kabul moguće je rešiti formiranjem koridora iz grada do aviona!
Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x