ŠALJITE POMOĆ! Navigacija prevarila Ruskinje, završile zaglavljene usred šume u Srbiji, Ivanjičani im pritekli u pomoć VIDEODve Ruskinje pre neki dan su iz Niša krenule put Uvca, međutim, njihovo do tada prijatno putovanje prekinula je greška u navigaciji, zbog čega su završile zaglavljene u blatu usred planinske nedođije. Srećom, ekipa civilne zaštite opštine Ivanjica znala je gde da ih potraži.

Emila i Julia Sidorova prateći signal navigacije stigle su do šume, nedaleko od sela Kovilje, gde su se zaglavile u blatu. Kako u blizini nije bilo kuća, potpuno same u surovim planinskim uslovima, zatražile su pomoć.

Još uvek nije jasno zbog čega je navigacija zakazala i odvela Ruskinje seoskim putem koji ne vodi nikuda, pa se zbog toga godinama i ne koristi. Dodatno je situaciju otežala i činjenica da nisu znale da preciziraju gde se nalaze, ali se ipak na kraju zahvaljujući brzoj reakciji Ivanjičana sve dobro završilo.

„Krenule smo iz Niša u Uvac, ali nas je navigacija navela preko planine. Tu smo stigle do kraja puta i zaglavile se u ogromnom blatu. Nisam znala šta da radimo, pozvala sam hotel u kom je trebalo da odsednemo i rekla: ‘Šaljite pomoć, mi smo se zaglavile'. Rekli su: ‘U redu, dajte nam lokaciju'. Međutim ovde nema interneta i nisamo mogla nikako da pošaljem lokaciju, zvala sam ih ponovo oko 18 časova, a oko 19 i 30 su se javili iz hotela i rekli da pomoć iz Ivanjice stiže za pola sata“, kaže Emila Sidorova.

(Kurir.rs/Novosti/Infoliga)

Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo sve online portale, ako kopirate članak sa našeg portala NAVEDITE NAS KAO IZVOR. ✅