Obavljeno više od 200 pregleda, na bolničkom lečenju 122 pacijenta

Pravilo je da pravila sa korona virusom izgleda nema, jedan dan deluje da popušta, drugi da pojačava tempo pa je tako i ove sedmice u Loznici.

Ponovo je u Trijažnom centru Doma zdravlja “Dr Milenko Marin” juče obavljeno više od dve stotine pregleda, ovoga puta javile su se 234 osobe, 62 više nego u sredu, sa akutnim respiratornim tegobama.

Za 41 je to bio prvi put da dođu zbog simptoma koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali imali kontrole. Služba za radiološku dijagnostiku uradila je 157 snimaka pluća i otkrila 28 novih pneumonija, a 39 pacijenata je iz Trijaže upućeno infektologu na dodatni pregled.

U ambulanti Infektivnog odeljenja ukupno su obavljena 74 pregleda pacijenata sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, a za njih 24 to je bio prvi dolazak. Na kovid odeljenjima lozničke Opšte bolnice trenutno su na bolničkom lečenju 122 pacijenta, tri manje nego dan pre, njih šest je na neinvazivnoj, a dva na invazivnoj respiratornoj podršci.

Imunizacija se nastavlja i do sada je na punktovima za vakcinaciju lozničkog Doma zdravlja 17.047 osoba primilo prvu, a 12.086 drugu dozu neke od vakcina protiv kovida -19.

(Kurir.rs/ T.Ilić)

Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x