Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas!

Počinio trostruko ubistvo, imao 20 lažnih identiteta

Foto: Printscreen Youtube/ LaComarcaTeVe

Norbertu Feheru, poznatijem kao Igor Srbin i Igor Rus, sledeće nedelje se nastavlja suđenje u Španiji zbog ubistva tri osobe u Aragonu.

Kako navode španski mediji Igor je jedan od najopasnijih kriminalaca u Evropi. Našao je se na listi najtraženijih u mnogim zemljama Evrope a uhapšen je upravo u Španiji 2017.godine nakon što je počinio tri ubistva.

Njemu se na teret stavljaju ubistva počinjena 17. decembra u Aragonu kada je ubio farmera Jose Luis Iranzo i još dvojicu muškaraca. Nakon toga on je uzeo kombi sa farme i pobegao sa oružjem. Uhapšen je osam sat nakon trostrukog ubistva. Prilikom hapšenja kod njega je pronađeno četiri vatrena oružja i desetak noževa. Takođe je utvrđeno da je imao oko 20 lažnih identiteta.

Pročitajte još...  Optužen da je predvodio grupu koja je rasturala narkotike, tužilaštvo traži najmanje 15 godina

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

foto: Facebook PrintscreenNa suđenju u Španiji pozvano je čak 60 svedoka, a među njima je 20 pripadnika španske Civilne garde, 30 pripadnika kriminalističkog odeljenja Civile garde Teruea, Saragosa i Madrida, petoro rođaka ubijenih, četiri stručnjaka Aragonskog instituta za pravnu medicinu (IMLA) i zamenik direktora Kazneno-popravnog centra Zuera.

Za 12. april zakazano je pripremno ročište kada će se konstituisati porota, a optuženi će imati priliku da se izjasni o krivici, 13. i 14. će priliku da govore imati svedoci, a 15. i 16. to će učiniti stučnjaci i policijski agenti.

I ovo suđenje opasni ubica će pratiti iz kabine specijalno izgrađene za ovu priliku, teške 700 kilograma, jer ga se svedoci plaše. Kabina je sastavljena od prozirnih polikarbonatnih zidova, sa čeličnom konstrukcijom, a u njoj se nalazi mikrofon i zavese koje se na zahtev svedoka navlače jer se, kako su na ranijim suđenjima pričali, ne osećaju bezbedno u njegovom prisustvu. Igoru Srbinu se na teret stavljaju pored tri ubistva, tri razbojništva, dva napada, jedno krivično pripadanje kriminalnoj organizaciji i ilegalno posedovanje oružja. Srpska javnost poznaje ga po lažnim imenima Igor Vaclavić, Igor Srbin, Igor Rus.

Pročitajte još...  Gori Radanovačka šuma, plamen sa zapaljenog sena prešao na rastinje U TOKU BORBA SA VATRENOM STIHIJOM

Inače, ovo će biti drugo suđenje sa kojim se Feher suočava u Španiji, pošto ga je u februaru 2020. godine isti sud već osudio na 21 godinu zatvora zbog dva krivična dela ubistvo u pokušaju.

Prethodno je u leto 2019. godine u Italiji osuđen na dožoivotni zatvor zbog ubistva Davida Fabrija i Valerija Verija, 1. i 8. aprila 2017. godine, a sada je udovica Davida Fabrija tužila Italiju jer je, kako je navela u tužbi, ubica njenog supruga odavno trebalo da bude proteran iz Italije i u tom slučaju do zločina ne bi ni došlo.

(Kurir.rs/ J. R. / ondacero.es)

Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x