Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Preminula 2 pacijenta, još 105 novozaraženih

Još dve osobe su preminule od posledica korona virusa u Kolubarskom okrugu, jedna iz Lajkovca i jedna iz Uba, pokazuju poslednji podaci Zavoda za javno zdravlje.

Virus je potvrđen kod 105 osoba iz Kolubarskog okruga. U Valjevu su 54 osobe novopozitivne, u Ubu 20, Lajkovcu 13, Ljigu devet, Mionici šest i u Osečini tri.

Na bolničkom lečenju se nalazi 97 kovid pacijenata, a većina njih ima tešku kliničku sliku.

Zvanični podaci Zavoda za javno zdravlje Valjevo pokazuju da je od početka pandemije bitku sa kovidom izgubilo 335 osoba iz Kolubarskog okruga. U Valjevu je preminulo 198 ljudi, u Ubu 36, Mionici 33, u Osečini i Ljigu po 23 i u Lajkovcu 22 osobe.

Pročitajte još...  Imala je sve što treba da razbije najmoćniji mafijaški klan na Balkanu

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Kako pokazuje statistika Zavoda, u Kolubarskom okrugu od početka pandemije korona virusom je zaraženo 16.700 osoba, od čega je u Valjevu njih 10.035, Ubu 1.893, Lajkovcu 1.389, Mionici 1.235, Ljigu 1.125 i u Osečini 1.023 osobe. Od korona virusa oporavilo je skoro 11.400 ljudi.

Valjevska bolnica će od danas pa u naredne dve nedelje sprovoditi vakcinaciju građana koji se nisu prijavili za vakcinu. Imunizacija će biti organizovana u valjevskom holu Centra za kulturu od 8 časova. To će biti prilika da se vakcinišu svi građani koji se nisu prijavili preko portala eUprava.

Pored toga, od juče vakcinaciju za građane koji se nisu prijavili za vakcinu sprovodi i valjevski Dom zdravlja, na vakcinalnom punktu u hotelu “Grand”, a od subote kreće i vakcinacija u valjevskim selima.

Pročitajte još...  POMIRENJE BRAĆE NA SAHRANI Vilijam i Hari rame uz rame kraj sanduka princa Filipa, Megan ne dolazi

Dom zdravlja Valjevo je na vakcinalnom mestu u hotelu “Grand” i u kućnim uslovima do sada utrošio 26.282 doze. Obe doze primilo je 12.235 osoba, a prvu 14.047.

(Kurir.rs/S.S./Foto:Ilustracija)

Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x