PRVE POLITIČKE KONSULTACIJE SRBIJE I BAHREINA: Posebna pažnja konkretnim projektima

Foto: Printscreen Instagram

Prve političke konsultacije Srbije i Kraljevine Bahrein održane su danas u Beogradu, a predstavnici ministarstava spoljnih poslova dveju zemalja razmenili su mišljenja o konkretnim koracima koje je potrebno preduzeti u cilju produbljivanja ekonomskih i političkih odnosa.

Posebna pažnja poklonjena je konkretnim projektima i podršci koju dve zemlje mogu jedna drugoj da pruže u međunarodnim organizacijama i institucijama, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Konstatovano je da istorijska poseta predsednika Aleksandra Vučića Bahreinu u martu i poseta visoke delegacije Kraljevine Bahrein Srbiji nepunih mesec dana posle toga svedoče o snažnoj opredeljenosti za razvoj najbližih partnerskih i prijateljskih odnosa dve zemlje.

Konsultacije su realizovane u sklopu dvodnevne posete Srbiji predstavnika kralja Bahreina za humanitarni rad, pitanja omladine i savetnika za nacionalnu bezbednost šeika Nasera bin Hamada bin Isa Al Kalife.

Delegaciju MSP predvodio je pomoćnik ministra za bilateralnu saradnju ambasador Vladimir Marić, dok je delegaciju Kraljevine Bahrein predvodio podsekretar za političke poslove u Ministarstvu spoljnih poslova te države šeik Abdula Ahmed Abdula Hamad Al Kalifa.

(Kurir.rs/Tanjug)

Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x