Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas!

POČINJE SUĐENJE IGORU SRBINU U ŠPANIJI Preti mu još jedna doživotna, pozvano čak 60 svedoka, a sve će pratiti iz specijalne kabine

Foto: EPA / Antonio García

Na suđenje Norbertu Feheru, poznatijem kao Igor Srbin i Igor Rus, zbog trostrukog zločina u Španiji pozvano je čak 60 svedoka, a među njima je 20 pripadnika španske Civilne garde, 30 pripadnika kriminalističkog odeljenja Civile garde Teruea, Saragosa i Madrida, petoro rođaka ubijenih, četiri stručnjaka Aragonskog instituta za pravnu medicinu (IMLA) i zamenik direktora Kazneno-popravnog centra Zuera.

Za 12. april zakazano je pripremno ročište kada će se konstituisati porota a optuženi će imati priliku da se izjasni o krivici, 13. i 14. će priliku da govore imati svedoci, a 15. i 16. to će učiniti stučnjaci i policijski agenti.

I ovo suđenje opasni ubica će pratiti iz kabine specijalno izgrađene za ovu priliku, teške 700 kilograma. Sastavljena je o prozirnih polikarbonatnih zidova, sa čeličnom konstrukcijom, a u njoj se nalazi mikrofon i zavese koje se na zahtev svedoka navlače jer se, kako su na ranijim suđenjima pričali, ne osećaju bezbedno u njegovom prisustvu.

Pročitajte još...  On nije bio u situaciji da OTIMA LJUBAV, nek sud dokaže ako je kriv!

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Igoru Srbinu se na teret stavljaju tri krivična dela ubistvo, tri razbojništva, dva napada, jedno krivično pripadanje kriminalnoj organizaciji i ilegalno posedovanje oružja. Optužen je da je 14. decembra 2017. godine na farmi “Mas del Saso” između gadova Andora i Teruel i Albalate del Arzobispo.

foto: EPA-EFE/Antonio GarcíaTužilaštvo nastoji da dokaže da je Feher zločine za koje se tereti počinio hladnokrvno i potpuno svestan, znajući savršeno šta čini.

Kobnog dana otac Hose Luisa je začuo pucanj i ugledao svetlo na svom imanju, zbog čega je pomislio da se begunac, za kojim se tih dana intenzivno tragalo, skriva na njegovom imanju. Kada je pozvao policiju, nesrećni čovek nije ni slutio da je pucnjem koji je čuo, Igor Srbin presudio njegovom sinu.

Pročitajte još...  I povređen letuje sa porodicom! FANOVI ODUŠEVLJENI!

Ipak, da nije bilo tog poziva prestravljenog oca, možda ovaj opasni begunac nikada ne bi bio uhapšen. A možda se ne bi dogodila ni ubistva pripadnika Civilne garde. Naime, kada su pripadnici Civilne garde Viktor Romero i Viktor Hesus Kabaljero došli na lice mesta, Igor Srbin je na njih zapucao, a zatim pobegao.

Uhapšen je tek sutradan u prepodnevnim satima pošto je pijan izazvao saobraćajnu nesreću, udarivši ukradenim kamionetom u drvo. Kod njega je pronađeno oružje, ali i flaša alkoholnog pića.

Krajem 2017. godine bio je jedan od najtraženijih svetskih begunaca za koga je utvrđeno da je koristio više od 18 različitih identiteta. Srpska javnost poznaje ga po lažnim imenima Igor Vaclavić, Igor Srbin, Igor Rus.

Pročitajte još...  Mnogo si se zaigrala, neće biti lepo!

Inače, ovo će biti drugo suđenje sa kojim se Feher suočava u Španiji, pošto ga je u februaru 2020. godine isti sud već osudio na 21 godinu zatvora zbog dva krivična dela ubistvo u pokušaju.

Prethodno je u leto 2019. godine u Italiji osuđen na dožoivotni zatvor zbog ubistva Davida Fabrija i Valerija Verija, 1. i 8. aprila 2017. godine, a sada je udovica Davida Fabrija tužila Italiju jer je, kako je navela u tužbi, ubica njenog supruga odavno trebalo da bude proteran iz Italije i u tom slučaju do zločina ne bi ni došlo.

(Kurir.rs/Blic)

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x