Slučaj pucnjave ispred vile Mir zastareo! Na Čedu ispalila hice ČITAJTE U KURIRU



Foto: Dragana Udovičić, EPA/Slobodan Pikula

Marija Milošević, ćerka Slobodana Miloševića i Mire Marković, posle 20 godina ponovo može u Srbiju pošto je nastupila zastarelost postupka koji se protiv nje vodio zbog toga što je prilikom hapšenja svog oca 1. aprila 2001. pucala u dvorištu vile Mir, iz koje je izveden. Kako je za Kurir potvrđeno iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, nastupila je apsolutna zastara krivičnog gonjenja Marije Milošević.

Ignorisala sud

– Očekuje se da u narednih nekoliko dana Prvi osnovni sud donese odluku o povlačenju poternice i naredbe o određivanju pritvora, koji su stavljeni 2006. godine jer se Marija nije odazivala na pozive suda – objašnjava sagovornik Kurira.

Zastara postupka i povlačenje poternice protiv ćerke bivšeg predsednika poklopila se sa emitovanjem serije „Porodica“, u kojoj je prikazan i događaj zbog kog se sudilo Mariji.

– Na teret su joj se stavljala krivična dela nedozvoljenog posedovanja oružja i ugrožavanja sigurnosti više ljudi, među kojima je bio i Čedomir Jovanović. Kada je Milošević ušao u automobil, oko 4.30 sati ujutru, i kolona počela da napušta dvorište vile u Užičkoj broj 11, Marija je sa udaljenosti od oko pet metara iz revolvera „smit end veson“ ispalila više hitaca, a jedan je pogodio „audi“ iz kolone – objašnjava sagovornik Kurira kako je zaista izgledao trenutak kada je Slobodan Milošević krenuo u Centralni zatvor. Policija je istog dana kod Marije pronašla još jedan pištolj za koji nije imala dozvolu.

Kako Kurir saznaje, ona je neposredno posle pucnjave saslušana i u jedinom iskazu koji je dala priznala je da je pucala.  

Kompletan tekst OPŠIRNO pročitajte u današnjem štampanom izdanju KURIRA.

foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

STRUČNJACI O OBAVEZNOJ VAKCINACIJI ZDRAVSTVENIH RADNIKA

Ne može nečije pravo na slobodu izbora ugrožavati tuđe živote!

DR VLADAN PAVLOVIĆ ZA KURIR

Kolege neće da se vakcinišu, a onda me zovu u ponoć kada se razbole!

PUTIN I MAKRON REŠAVAJU PITANJE KOSOVA I METOHIJE

Samit o južnoj pokrajini u septembru u Parizu, Srbija dobija jakog saveznika?

IVANA SE POVERILA PRIJATELJICI

Oprostila bih Ša seks s Tarom, ali emocije neću!

VERA MATOVIĆ KAŽE DA JE „MIKI, MILANE“ VEĆI HIT OD NADINOG „JUTRO JE“

Ja sam GLAVNA ZVEZDA!

ĐORĐE DAVID PRELEŽAO KORONU PA SE OPAMETIO

Ne skida masku sa lica!

INTRIGANTNA PRIČA O SRBINU KOJI JE ČUVAO ALENA DELONA

Stevan Marković pronađen je mrtav, a njegov život opisao čuveni novinar

NE PROPUSTITE

OBELEŽAVAMO BLAGOVESTI: Sutra, uoči praznika, Kurir svim čitaocima poklanja ikonu sa zlatotiskom i molitvom

Srpska pravoslavna crkva i svi njeni vernici u sredu, 7. aprila, obeležavaju praznik Blagovesti, jedan od 12 najvećih hrišćanskih praznika koji se slavi se u znak sećanja na „blagu vest“, kada je, prema crkvenom učenju, arhanđel Gavrilo objavio Bogorodici da je Duh Sveti nju odabrao da bude majka Isusu Hristu. Kurir sutra, uoči praznika, svim čitaocima poklanja ikonu sa zlatotiskom i molitvom.

Blagovesti spadaju u radosne događaje i radosne hrišćanske praznike. Slave se uvek 7. aprila, tačno devet meseci pre Božića.

Sa ovom blagovešću arhangela, „silaskom Svetog Duha na prečistu devu“, počinje obnova čovečanstva, a rečima arhangela Gavrila „Raduj se, Blagodatna Marijo, Gospod je s tobom“, otvara se istorija Novog Zaveta i počinje preobražaj čovečanstva.

Smatra se da od Blagovesti počinje setva jarih žita. Takođe se veruje da je taj dan srećan za kalemljenje voća.

Nekada se narod u selima bojao zime, sve dok taj dan ne prođe.

Kao drugi poklon dobićete dodatak Stars: Otkrivamo sve što poznati žele da sakriju, vruće vesti i stare tajne, plus ekskluzivni intervjui i paparaco fotke!

foto: KurirČitajte KURIR!

Kurir.rs/ Jelena Spasić  Foto: Dragana Udovičić, EPA/Slobodan Pikula

Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare