NAJNOVIJE
margin-top: 36px;

Nerazumljivo je da dok ih građani nose poslanici to ne čine!

Foto: EPA/ Christian Bruna

Na brojnim mestima širom Austrije važi obaveza nošenja zaštitnih maski, samo ne i u parlamentu, što će se uskoro promeniti.

Predsednik parlamenta Volfgang Sobotka rekao je da više ne želi da gleda kako neki poslanici, ponajviše iz redova Slobodarske partije Austrije (FPO), ne nose maske.

On je u proteklom periodu dobio više žalbi poslanika sa zahtevom da se dovedu u red oni predstavnici građana koji ne žele da nose maske.

“To tako više ne može. U drugim zemljama to funkcioniše i poslanici nose maske. Naravno, moguće je da se ponekad na njih zaboravi, ali ovo što se događa je jasna provokacija”, poručio je Sobotka u izjavi dnevniku “Kronen cajtung”.

Najavio je da će na vanrednom sastanku predsedništva parlamenta u utorak upravo to biti tema, jer je nerazumljivo da dok građani nose maske poslanici to ne čine.

Izrazio je nadu da će biti razumevanje od strane onih koji odbijaju maske, pre svega iz redova FPO.

Pročitajte još...  KRKOBABIĆ ZA PODELU KUĆA MLADIMA NA SELU A SAD I ZA GARANTOVANU PENZIJU: Nisi penzioner a primaš 100€ mesečno! EVO ŠTA JE TO

Ako ne dođe do dogovora moguće je uvesti obavezu nošenja maski, ali je problem da ta mera ne može biti izvršena, odnosno ne može biti sankcija.

“Ne mogu nikog isključiti iz rada parlamenta”, objasnio je Sobotka.

Kurir.rs/Tanjug

Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x