Napad na policiju kod Kapitola izveo Noa Grin (25), sledbenik organizacije Islamska nacija

Ilustracija, Foto: EPA/SHAWN THEW

VAŠINGTON – Američki mediji javljaju da je identifikovan napadač na policiju u blizini Kapitola, dok je En-Bi-Si njuz preneo da je osumnjičeni bio pratilac grupe “Islamska nacija”, ali policija još nije potvrdila tu informaciju.

Kako piše ”Njujork post”, osumnjičeni napadač je Noa Grin (25) iz Virdžinije, a sebe je opisivao na Fejsbuku kao “pratioca Farahana”, lidera grupe “Islamska nacija”, Luisa Farahana.

U tekstu njujorškog lista se dodaje da je Grin, sudeći prema onome što je pisalo na Fejsbuku, prolazio kroz težak period pre nego što je njegov nalog ugašen.

“Bio sam na pravom putu i sve što sam planirao se ostvarivalo. Trebalo mi je mnogo sati, mnogo studiranja i vežbe da se održim u ravnoteži dok sam doživljavao niz zabrinjavajućih simptoma tokom puta (verujem da su u pitanju bile nuspojave droga koje sam uzimao nesvesno)”, napisao je Grin 17. marta.

foto: EPA/SHAWN THEWOn je dodao da mu je ”put” bio osujećen.

“Alah me je izabrao za druge stvari. Kroz život sam postavljao ciljeve, ostvarivao, podizao lestvicu, a onda bio primoran da žrtvujem sve to”, dodao je Grin.

U napadu je ubijen policajac Vilijam Bili Evans, a drugi policajac je ranjen i prebačen je u bolnici.

Policija je u prvom obraćanju javnosti posle incidenta saopštila da nije reč o terorističkom napadu, ali i da će sprovesti dodatnu istragu

(Kurir.rs/Tanjug)

Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x