Gde se završava sloboda govora, a gde počinje ugrožavanje života?

Gde se završava sloboda govora, a gde počinje ugrožavanje tuđih života?

To pitanje je tema večerašnjeg “Usijanja dana” na Kurir televiziji, čiji su gosti antivakserka Jelica Dabović i dr Tomislav Stevanović.

Sestra čuvenih košarkašica Milice i Ane Dabović je nedavno bila na razgovoru u SBOK zbog širenja panike, istog dana i iz istog razloga kao i predsednica pokreta “Živim za Srbiju” Jovana Stojković, protiv koje je krivičnu prijavu predao upravo dr Stevanović.

U emisiju će se putem “skajpa” uključiti i Milina Dorić, advokatica Jovane Stojković, Milena Vasić, advokatica YUCOM, i prof. Petar Kočović sa najnovijom statistikom vezanom za antivaksere u Srbiji.

foto: KurirDr Stevanović je pre tri godine podneo krivičnu prijavu protiv Jovane Stojković.

“Moja borba protiv antivaksera traje 10-15 godina. Sumnje su se javile kod roditelja, pre svega oko MMR vakcina. Pojavom društvenih mreža i Jovane Stojković, a pre toga profesora Nestorovića i Ivanovskog iz Tiršove, razvio se antivakserski pokret, koji je postao ozbiljan. Shvatio sam da treba preći na pravosuđe”, počeo je dr Stevanović.

“Još uvek nemate mogućnost da ih pravno sprečite, ali je zato širenje panike i straha očigledno”, dodao je dr Stevanović.

“Da li ste pratili očajnog oca iz Zemuna?”, pitao je dr Stevanović podsećajući na slučaj malih boginja, pa dodao:

“Sudbina tog deteta je strašna”.

(Kurir.rs)

Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x