Za ubistvo iz 2005. osuđen na 15 godina zatvora

Sponsored Links

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 15 godina zatvora Danila Lješkovića zbog ubistva I.P. u njegovom stanu u Beogradu 22. oktobra 2005. godine.

Ovo je maksimalna kazna za krivično delo ubistvo.

Sponsored Links

Protiv njegovog rođenog brata Mirka Lješkovića, koji se tereti za pomaganje u ubistvu, krivični postupak je razdvojen.

Oštećeni su radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućeni na parnicu, navodi se u odluci Apelacionog suda, kojom je potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu iz februara 2020. godine.

Braća Lješković su nakon ubistva pobegli iz zemnje, a godinu dana kasnije uhapšeni su jedan na Cetinju i drugi u Banjaluci, odakle su izručeni Srbiji.

Sponsored Links

Oni su sa ubijenim mladićem u vreme ubistva bili u neraščišćenim imovinskim odnosima. Našli su se u jednom stanu radi navodne nabavke opojne droge spid, pa su nakon kraće rasprave Danilo i Mirko Lješković napali I.P. snažnim udarcima i onesposobili ga da se brani.

Pročitajte još...  Ivana okrenula nov list i BLISTA dok se reper svađa sa Tarom!

Danilo Lješković je iz neposredne blizine, “sa ustima cevi pištolja prislonjenim u levu stranu grudi oštećenog, ispalio jedan hitac iz pištolja u telo oštećenog i naneo mu smrtonosnu povredu”. Nakon toga je sa tepiha u sobi pokupio čauru od ispaljenog metka, pa su obojica pobegli sa lica mesta.

Prema pisanju medija braća Ljesksovići bili su ranije traženi i zbog razbojništava u Beogradu.

Kurir.rs/Tanjug

Kurir

Sponsored Links

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x