NAJNOVIJE
margin-top: 36px;

Za ubistvo iz 2005. osuđen na 15 godina zatvora

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 15 godina zatvora Danila Lješkovića zbog ubistva I.P. u njegovom stanu u Beogradu 22. oktobra 2005. godine.

Ovo je maksimalna kazna za krivično delo ubistvo.

Protiv njegovog rođenog brata Mirka Lješkovića, koji se tereti za pomaganje u ubistvu, krivični postupak je razdvojen.

Oštećeni su radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućeni na parnicu, navodi se u odluci Apelacionog suda, kojom je potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu iz februara 2020. godine.

Braća Lješković su nakon ubistva pobegli iz zemnje, a godinu dana kasnije uhapšeni su jedan na Cetinju i drugi u Banjaluci, odakle su izručeni Srbiji.

Oni su sa ubijenim mladićem u vreme ubistva bili u neraščišćenim imovinskim odnosima. Našli su se u jednom stanu radi navodne nabavke opojne droge spid, pa su nakon kraće rasprave Danilo i Mirko Lješković napali I.P. snažnim udarcima i onesposobili ga da se brani.

Danilo Lješković je iz neposredne blizine, “sa ustima cevi pištolja prislonjenim u levu stranu grudi oštećenog, ispalio jedan hitac iz pištolja u telo oštećenog i naneo mu smrtonosnu povredu”. Nakon toga je sa tepiha u sobi pokupio čauru od ispaljenog metka, pa su obojica pobegli sa lica mesta.

Pročitajte još...  Radimo sa Srbijom na razbijanju organizovanog kriminala

Prema pisanju medija braća Ljesksovići bili su ranije traženi i zbog razbojništava u Beogradu.

Kurir.rs/Tanjug

Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x