Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

ARSENIJE, BRATE, POMAGAJ! Radnici se razbežali kad su primetili ogromnu otrovnicu među paletama NEVIĐENA PANIKA U UŽIČKOJ FABRICI

Mirisalo je na prvoaprilsku šalu u trenutku kad je Arsenije Hadži Basur, poznati užički zmijolovac i taksista, dobio poziv iz jedne fabrike kod Užica da dođe i uhvati poskoka, ali nije bila šala.

I sam Arsenije se iznenadio kad je video tolikog poskoka kapitalca.

– Prvo sam se iznenadio jer je još rano za zmije. Obično počinju da se pojavljuju od druge polovine aprila i početkom maja. A zatim i veličina ovog poskoka. Bio je među pet najvećih koje sam uhvatio, a uhvatio sam ih stotinak sigurno – kaže Arsenije.

Dan ranije, baš na 1. april, vlasnik fabrike na Sušici kod Užica pozvao je Arsenija na intervenciju jer su radnici videli zmiju među paletama.

Pročitajte još...  Krivokapićeva ćerka obilazi prestoničke kafane u autu crnogorske vlade! A KUKALA DA NIJE BEZBEDNA U BEOGRADU

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

– Odmah sam krenuo u pretragu. Sagnem se, virim ispod palete uz baterijsku lampu, idem tako redom. Kod treće palete smo se poskok i ja gledali oči u oči, ali on je ubrzo pobegao. Pola sata sam ga tražio dok ga nisam našao i uhvatio. Mogu reći da je to bila jedna od težih intervencija koje sam do sada imao – otkriva poznati užički zmijolovac.

Arsenije bez rukavica i štipaljki, samo uz pomoć štapića hvata zmije, bile one otrovne ili ne.

– Kad sam ga konačno uhvatio, bio je strašno ljut, zmije su obično posle zime pune otrova, a tako i ova. Pokazivao sam radnicima koliko je ovaj kapitalac opasan, tako što sam mu primicao štapić glavi, a on je pokušavao da ga ujede izbacivajući otrov – kaže Hadži Basur koji je na kraju odvezao zmiju i pustio je u prirodi daleko od kuća.

Pročitajte još...  Nema brodova, a prevoz robe traje dva puta kraće VIDEO

Arsenije savetuje da ljudi čiste i krče svoja dvorišta jer neuređena dvorišta privlače miševe i pacove, a oni pak zmije, jer su im omiljena hrana.

Takođe, dodao je naš Arsenije, kad se primeti zmija ne treba paničiti, već se odmaći na metar i po do dva, a zatim je pratiti kuda se kreće, kako bi zmijolovcu bio koliko-toliko olakšan posao.

(Kurir.rs/Informer/Foto:Ilustracija)

Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x