Turski brodovi pratili i GURALI čamce sa migrantima


Grčka je izvestila o nizu incidenata sa turskom obalskom stražom u uskom prolazu između istočnog grčkog ostrva Lezbos i turske obale, u uslovima generalno zategnutih odnosa između dva suseda i NATO saveznika.

Grčka obalska straža je saopštila da su se tri incidenta dogodila jutros severoistočno od Lezbosa, ostrva na glavnoj ruti krijumčarenja migranata iz Turske u Grčku, prenosi agencija AP.

Navodi se da su dva turska broda pratila ili gurala čamce koji su prevozili migrante prema grčkim teritorijalnim vodama.

“Grčka obalska straža jutros je izvestila o višestrukim incidentima turske obalske straže i mornarice koji prate migrantske čamce do granice Evrope, u pokušaju da izazovu eskalaciju sa Grckom”, rekao je grčki ministar za migracije Notis Mitarači.

Pročitajte još...  ŽENA MU NEĆE DATI DA VIDI KRUNU! Nakon NAJBRUTALNIJEG okršaja sa Janjušem, Maja otkrila njegovu TAJNU, a onda dobila ZADATAK!

U drugom incidentu na istom području, grčka obalska straža je saopštila da je turski brod obalske straže pratio čamac sa migrantima prema grčkim teritorijalnim vodama i da nije odgovorio na “ponovljene pozive za komunikacijom”.

Turska i Grčka se već dugo međusobno optužuju u vezi s pitanjima migracija.

Turska obalska straža, kao i brojne organizacije za izbeglička prava i grupe za pomoć, optužile su grčku obalsku stražu za ilegalnu deportaciju migranata. S druge strane, Grčka tvrdi da Turska aktivno podstiče i prati migrante koji žele ilegalno da uđu u Grčku.

Kurir.rs/Agencije

Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x