Dikić otkrio detalje suđenja za navodni pokušaj DRŽAVNOG UDARA u Crnoj Gori

Foto: TV Happy Printscreen

General Bratislav Dikić, koji je nedavno pred Apelacionim sudom Crne Gore oslobođen optužbi za navodni pokušaj državnog udara, rekao je danas da su mu tokom procesa nudili da optuži Srbiiju i predsednika Aleksandra Vučića da dobije manju kaznu.

– Prvo su počeli da se hvale da im je Srbija pomogla u svemu, a onda su izmišljali priče i pokušali da optuže Srbiju, državne funkcionere Srbije, a na kraju i predsednika Aleksandra Vučića. Nudili su mi nagodbu više puta da optužim Srbiju i na kraju su jednostavno odustali – rekao je Dikić.

Nekadašnji komandant Žandarmerije navodi da je imao čak tri ponude da lažno optuži Srbiju i predstavnike srpskog naroda.  

– Prvo veče su mi odmah nudili slobodu i da ne budem ni procesuiran. Tu noć su mi rekli da treba da optužim crkvu, naše Srbe iz Crne Gore, gospodina Andriju Mandića i Milana Kneževića, ali i neke Ruse. U sporazumu o priznanju krivice je trebalo da piše da odležim tri meseca, ali su nudili da ne odležim ni dana nakon priznanja. Nisam mogao nikoga da optužim, nisam mogao da učestvujem u nečemu o čemu ništa ne znam, ja sam sve to odbio – kaže Dikić i dodaje da su mu pretili kaznom zatvora od 15 godina.


Dolazio i Amfilohije

Dikić navodi da je država pomagala njegovoj porodici dok je bio u zatvoru i da je imao i pomoć u odbrani.

– U zatvoru me je posetio i pokojni mitropolit Amfilohije, dolazila je i monahinja mati Stefanida, bila je više puta. Imao sam veliku podršku i pomoć naše crkve. Pomoć je imala i moja porodica – dodao je Dikić.

Dodaje da su mesecima pokušavali da ga nagovore da optuži Srbiju i Vučića.

– Treća ponuda je bila od decembra 2017. do marta 2018. godine, bila je proširena, tu je bila država Srbija, a tu je bio predsednik Aleksandar Vučić – rekao je Dikić.

Navodi da je razlog njegovog odlaska u Crnu Goru bio da poseti manastir Ostrog.

– Želeo sam da prisustvujem molitvi za zdravlje i da uzmem nešto od medikamenata koji prave, bio sam i najavljen, to je stvarni razlog mog dolaska u Crnu Goru. Ja da sam hteo da izvršim državni udar, ne bih prešao granicu sa svojim imenom i prezimenom, još sa mojom prijateljicom koja mi je bila pratnja do manastira – rekao je Dikić.

(Kurir.rs/Hepi)

Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x