Najnovije Vesti
margin-top: 36px;

NEMA VIŠE VARANJA Policija prekinula najveći svetski lanac prodaje šifara za video-igrice

Zaplenjeni luksuzni automobilifoto: WeiboKineska policija je u saradnji sa kompanijom “Tensent” uspela da prekine najveći svetski lanac za prodaju šifara za video-igrice! “Tensent” je multinacionalni konglomerat koji se bavi industrijom zabave, razvojem veštačke inteligencije i druge tehnologije.

Mušterije iz sveta

Operacija nazvana “Pileći batak” najveća je ovog tipa koja je do sada sprovedena u Kini, ali i čitavom regionu Azije. Banda je bila specijalizovana za prodaju šifara za varanje na popularnim video-igricama, među kojima su “Overwatch” i “Call of Duty Mobile”. Njihova godišnja zarada je bila neverovatnih 76 miliona dolara, a u raciji je zaplenjena roba vredna 46 miliona dolara, kao i više luksuznih automobila. Funkcionisali su tako što su preko popularnog internet sajta prodavali šifre za video-igrice, a mušterije su bili gejmeri iz više desetina zemalja Azije, ali i celog sveta. Kako prenosi britanski BBC, banda je šifre naplaćivala od 10 dolara dnevno do 200 mesečno.


Industrija vredna milijarde – Igraju se i zarađuju

U industriji video-igara se na svetskom nivou godišnje obrne oko 135 milijardi dolara i poslednjih godina su sve popularniji turniri na kojima učesnici zarađuju šestocifrene i sedmocifrene iznose. Zbog toga je poslednjih godina intenziviran napor za otkrivanje onih koji varanjem žele da budu najbolji.

Pročitajte još...  Izleteo je kao frizbi, počeo je da krklja, mislio sam da mi dete umire na rukama (FOTO/VIDEO)

Pomoću njih su gejmeri “budžili” svoje heroje i njihovi protivnici nisu mogli da ih likvidiraju. Policija u kineskom gradu Kunšan uhapsila je deset osoba povezanih s ovom bandom.

Trećina vara

U velikom istraživanju iz 2019. čak jedna trećina gejmera je priznala da koristi šifre kako bi povećala svoje izglede da pobedi u igrici. Nekoliko planetarno popularnih gejmera poslednjih godina je napustilo platforme i povuklo se zbog sve rasprostranjenijeg varanja u igricama.

Ispitivanje uhapšenih u policijifoto: JIANGSU TV- Varanje bukvalno uništava industriju i velike kompanije kao što je “Tensent”. Ova akcija pokazuje koliko su nadležni ozbiljni. Otkad postoje igrice, postoji i varanje – rekao je Džo Tajdi, stručnjak za industriju zabave. U ranim danima industrije video-igrica hakeri su jurili propuste kodovima pri programiranju igara, koje su potom javno otkrivali. Danas je u pitanju kriminalni biznis u kom se obrću stotine miliona.

Kurir

Autor: Kurir/A. P.

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x