Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Podignuta optužnica, optuženom određen pritvor, ispitani svedoci

Foto: Printscreen/Google Maps

Postupajući po krivičnoj prijavi podnetoj od strane Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u kojoj je navedena sumnja da je osumnjičeni S. J. oduzeo na štetu Muzeja primenjene umetnosti iz Beograda, deo zbirke metala, koji predmeti predstavljaju kulturna dobra, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je odredilo zadržavanje.

Potom, nakon saslušanja okrivljenog, koji se branio ćutanjem, na predlog Tužilaštva, Prvi osnovni sud u Beogradu je odredio pritvor okrivljenom S. J..

Tokom istrage ispitan je veliki broj svedoka, prikupljena je dokumentacija te izvršen uvid u snimke kamera, nakon čega je Prvo OJT u Beogradu, podiglo optužni predlog protiv S. J. zbog sumnje da je radeći kao noćni čuvar -obezbeđenje u Muzeju primenjene umetnosti, dana 27.07.2019. godine iz zbirke metala oduzeo bodež koji je izrađen od čelika – mesinga, posrebren bakelit, posle 1918. godine u Kraljevini SHS i predstavlja predmet koji ima status kulturnog dobra.

Pročitajte još...  Kampanja Zapada protiv ruske vakcine nije završena

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Imajući u vidu da je u krivičnoj prijavi navedeno da je u periodu tokom jula i avgusta meseca 2019. godine nestao deo zbirke metala, 41 predmet, a da je nakon detaljne istrage i u saradnji sa SBPOK- om i predstavnicima muzeja tužilaštvo prikupilo dokaze samo za bodež koji je izrađen od čelika – mesinga, posrebren bakelit, posle 1918. godine u Kraljevini SHS , SBPOK-u je podnet dodatni zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja.

Naime od SBPOK-a se zahteva da nastavi sa otkrivanjem i drugih izvršioca i uzvrđivanje njihovih identiteta, tačnije na rasvetljavanju i utvrđivanju okolnosti pod kojima su nestali navedeni predmeti. Kada Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzme sve mere i radnje vezane za zahtev i dostavi tužilaštvu novu prijavu, tužilaštvo će u tom postupku sprovesti istragu i doneti odluku, o čemu će takođe javnost biti obaveštena.

Pročitajte još...  Moja ćerka bila je u vozilu! Kao otac neću zaboraviti njene suze, a kao premijer neću dozvoliti divljaštvo

(Kurir.rs/Novosti)

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x