Zdravlje je prioritet! NE MENJAMO ODLUKU, SAČEKAĆEMO ČETVRTAK!

Profesor dr Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba, rekao je da su članovi medicinskog dela tog tela održali konsultacije.Branislav Tiodorović je naveo da su na konsultacijama medicinskog dela Kriznog štaba odlučili da ne treba menjati odluku o uvedenim epidemiološkim merama i da novi sastanak održe u četvrtak.

Nažalost imamo uspon broja novoobolelih, pa smo se opredeili da ne menjamo odluku i sačekamo četvrtak da napravimo novu procenu”, rekao je član Kriznog štaba u emisiji “Upitnik” na RTS-u.

On ističe da u medicinskom delu Kriznog štaba smatraju da moramo oprezno da pristupimo popuštanju mera, kao i da kod naglog popuštanje ni kod nas, a ni u svetu nisu zabeležni dobri rezulati nakon toga.

Na pitanje da li će mere biti popuštene u četvrtak ili ove nedelje, Tiodorović ističe da treba sačekati i da se ne bi još izjašnjavao o tome. “Mada ja nisam veliki optimista, a moje kolege iz medicinskog dela još manje od mene, ali ipak očekujem da do kraja nedelja imamo nešto bolju situaciju”, rekao je on.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da ne zavisi od njega da li će raditi ugostiteljski objekti, već od odluke Kriznog štaba. On je zahvalio i lekarima iz Kriznog štaba što imaju razumevanje da privreda mora da radi. On je istakao da je zbog pandemije korona virusa Beograd izgubio 266 miliona evra od turizma.

 Kurir.rs/RTS

Kurir

Autor: Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x