Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Suvenir dostigao neverovatnu cenu, čak 4.6 miliona FOTO

Foto: Profimedia/Printskrin

Aukcija će trajati tri dana i sav prihod od prodaje će biti doniran kao pomoć malom Gavrilu kome je potrebno 2.500.000 evra za lečenje.

Ukoliko želite da učestvujete u akciji, ili da pratite aukciju, kliknite OVDE

Najzaslužniji za ovaj čin je dežurni radnik na stadionu Rajko Mitić koji je, pošto je Roaldo revoltiran jer mu u 93. minutu nije priznat gol, pre kraja napustio teren i bacio traku uzeo istu i odlučio da je donira u dobrotvorne svrhe.

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Samo deset časova je bilo potrebno da traka dostigne vrednost od 4.6 miliona dinara!

foto: PrintskrinSa tom cenom ova aukcija je rekordna u Srbiji kada su u pitanju sportski rekviziti, a pitanje je do koliko će cena rasti u preostalom periodu, a treba pomenuti, da je ova humanitarna akcija odjeknula i izvan granica Srbije, a vest je prenela i vodeća svetska agencija, AP, od koje su preuzeli gotovo svi mediji širom planete.

Pročitajte još...  Udovičić: Modernizacija infrastrukture u kulturi!

Gavrilo je umiljat i nežan dečak. Rođen je 07.09.2020. godine u Kragujevcu. Prva tri meseca se lepo razvijao i napredovao. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primetili da Gavrilo prestaje da pomera ruke i noge i da otežano diše. Odmah su potražili stručnu pomoć.

Ispostavilo se, na žalost da se radi o retkoj neuromišićnoj bolesti SMA1 (Spinalna mišićna atrofija tip1). Reč je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima smrtni ishod. Bolest je posledica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Ne može da drži glavicu, sedi i puzi.

Gavrilo je sa pet meseci primio prvu terapiju (Spinraza) koja je dostupna u Srbiji. Na sreću, odnedavno postoji odobrena genska terapija (Zolgensma) koja je dala šansu obolelima da se izbore sa ovom opakom bolešću.

Pročitajte još...  NIJE IMALA SIMPTOME, ALI JE URADILA TEST! Irina Vukotić ŠOKIRANA saznanjem da je zaražena: IMAM KORONU!

Kurir sport 

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x