Uhapšeno sedam zaposlenih u Domu zdravlja u Gornjem Mlanovcu, osmi osumnjičeni pobegao iz zemlje

GORNJI MILANOVAC – Sedmoro zaposlenih u Domu zdravlja u Gornjem Milanovcu uhapšeno je i zadržano u pritvoru, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, zbog nesavesnog rada u službi i pronevera, potvrđeno je danas agenicji Beta u policiji.

V. d. direktora Doma zdravlja, Aleksandar Čivović je, u pisanoj izjavi, naveo da ;je Više javno tužilaštvo u Kraljevu izdalo nalog za hapšenje osam osoba, koje su 25. marta privedene i određen im je pritvor do 30 dana, a da je jedna osoba, koja je ranije krivično osudjivana, u međuvremenu uspela da napusti zemlju i za njim će biti izdata poternica.

Ilustracijafoto: Shutterstock”U prethodne četiri godine svi zajedno smo činili sve da problemi koje je ustanova imala ostanu samo deo prošlosti. Tolerancije za ovakve pojave niti imamo niti ćemo imati”, naveo je on.

Čivović je saopštio da u toj zdravstvenoj ustanovi “neće biti tolerancije za takve postupke” i da će “stati na kraj” svim zloupotrebama.

Pročitajte još...  Više mi se sviđala PRE!

“Kada sam došao na čelo Doma zdravlja bio je u minusu za više od milion evra za stvorene obaveze koje su nastale nesavesnim radom, odnosno zloupotrebom položaja”, naveo je Čivović. Dodao je da je nakon sprovedene unutrašnje kontrole u odeljenju za transport i sanitetski prevoz Službe hitne pomoći – smenjen šef smene za transport, a protiv sedam vozača su podnete krivične prijave.

“U novembru je suspendovano šest osoba, a jedan vozač je dobio otkaz. Jedna osoba protiv koje je podneta krivična prijava u međuvremenu je penzionisana”, naveo je u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta)

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x