Đilasovim računima će se pozabaviti nadležni organi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Dragan Đilas nijednog trenutka u svojim izjavama, kada je otkriveno da ima skoro 70 miliona evra na 53 računa u 17 zemalja, nije rekao da nema te pare niti njegova kompanija pažljivo birajući svoj rečnik.

Vučić je istakao da će se tim računima pozabaviti nadležni organi i poručio da će neko morati da odgovara za pljačku tih narodnih para.

Predsednik je rekao da se Đilas branio posle otkrića Novosti kako nema privatni račun i da ta banka ne postoji.

“Ali, vidite ima subsidijarna banka, samo se pravi da to ne zna. Nema privatni, nego ima kompanijski račun gde su on i njegov brat ‘benefišeri', ovlašćeno lice”, naveo je Vučić.

Predsednik ističe da je reč o oko 70 miliona evra para koje je Đilas opljačkao u Srbji.

“Takođe, rekao je da nema banke i da nisu banke izdale te račune. Moraće da ih izdaju tek kada nadležni organi budu radili, a ne kada to radi neka novina ili istraživački tim. Ali, nijednog sekunda nije rekao – ja nemam te pare i moja kompanija nema te pare. Obratite pažnju na rečnik”, naveo je Vučić.

Predsednik ponavlja da je to posao za nadležne organe i da nije baš bitno šta kaže Đilas već šta će da kažu nadležni organi o tome.

Vučić je uz to dodao da ima važnijih vesti od toga što kaže Đilas i naveo:

“Dobio sam, ne računajući priču o međusobnom priznanju sa Kosovom, jedno zaista po svim ostalim aspektima sadržajno i dobro pismo Entonija Blinkena i hvala mu na tom. Ja sam njemu čestiao na postavljaju na važnu funkciju u SAD, i verujem da se i on prisetio naše saradnje i čak i svojom rukom je potpisao nešto – tako da je to vazna vest”, rekao je Vučić ne otkrivajući o čemu je reč.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Hepi)

Kurir

Autor: Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x