Frilenseri sutra na sastanku u Vladi Srbije

Predstavnici Udruženja radnika na internetu pozvani su sutra na sastanak u Vladi Srbije u vezi sa rešavanjem pitanja naplate poreza za frilensere, kažu za Tanjug u tom udruženju.

Miran Pogačar iz Udruženja smatra da je najnoviji predlog Vlade Srbije “suptilan poziv na pregovore”, a da se ne razlikuje mnogo od prethodnog koji im je bio ponuđen.

“Najbitnije je da se pregovori nastavljaju, ali čini mi se da se nismo mnogo pomakli”, rekao je Pogačar.

Izrazio je očekivanje da će pregovarački tim Udruženja sutra na sastanku sa predstavnicima Vlade doći do rešenja koje bi podrazumevalo otpis potraživanja u prethodnih pet godina, jer je, kaže, odgovornost za nastalu situaciju u najvećoj mogućoj meri na državi.

Pročitajte još...  MUNJEVITA AKCIJA POLICIJE U BEOGRADU: Lopov uhapšen na Zvezdari

Kako je ranije danas najavio Kurir, Vlada će predstaviti sutra frilenserima novu ponudu na osnovu koje će oko 80 odsto njih biti oslobođeno plaćanja poreza i doprinosa koji nisu regulisali u prethodnih pet godina.

Takođe, novi predlog predviđa i da država preostalim frilenserima otpiše sve kamate i da ponudi reprogram u trajanju od 10 godina.

Poreska uprava je u oktobru prošle godine pozvala radnike na internetu da sami obračunaju svoja dugovanja tokom prethodnih pet godina ukoliko nisu redovno izmirivali svoje zakonske obaveze prema državi, zbog čega su frilenseri negodovali u više navrata u prethodnom periodu.

Do sada su se predstavnici frilensera nekoliko puta sastali sa predstavnicima Vlade i Poreske uprave.

(Kurir.rs/Tanjug)

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x