Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

EVER GIVEN KONAČNO OSLOBOĐEN! Šest dana je blokirao Suecki kanal, a sada je gigantski teretnjak najzad pomeren! (VIDEO)

“‘Ever Given’ je uspešno vraćen u odgovarajući položaj jutros u 4.30 i trenutno je bezbedan”, navela je kompanija na svom Tviter nalogu.

Kako navodi Blumberg, iako su spasioci uspeli da pokrenu brod, još nije poznato kada će Suecki kanal biti otvoren za saobraćaj.


BREAKING : EVER GIVEN ship has been UNSTUCK & Moving into #Suez Canal after 6 Days!!

Egyptian crew managed to float it moments ago. It’s 5:42 am there: pic.twitter.com/GoMlYjQerL
— Joyce Karam (@Joyce_Karam) March 29, 2021

Vol strit džornal preneo je izjavu Osame Rabijea, direktora Uprave Sueckog kanala, da je brod delimično oslobođen i da je počeo da se pomera.

Pročitajte još...  Iva Ilinčić otkrila sa čim se susreće u svetu filma

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

“Još nije gotovo, ali pomera se”, rekao je Rabije, dodajući da će tegljači nastaviti da rade kako bi brod mogao ponovo da počne da se kreće kanalom.

Na fotografijama objavljenim na sajtovima za praćenje brodova vidi se da je brod promenio položaj između dve obale, a snimci pomeranja broda zabeleženi video kamerama počeli su da kruže društvenim mrežama.


#Live from #SuezCanal, a shipping guide confirms that the #EVERGIVEN ship that kept #SuezBLOCKED for six days has been re-floated, finally!

pic.twitter.com/Zk0TBvafuv
— Dalia Ziada (@daliaziada) March 29, 2021

“Ever given”, brod kompanije Šoei Kisen koji plovi pod zastavom Paname, zaglavio se u utorak dijagonalno preko južnog dela Sueckog kanala, zaustavivši saobraćaj u jednom od najprometnijih plovnih puteva na svetu.

Pročitajte još...  Belivuk 200 fotografija i snimaka kasapljenja čuvao kod ljubavnice! ČITAJTE U KURIRU

Veliki teretni brod dužine 400 metara i širine 59 metara, posle iznenadnog udara vetra koji mu je poremetio kurs, ukoso se nasukao u kanalu, na mestu širokom manje od 300 metara.

Najmanje 369 plovila čeka na tranzit kroz kanal, uključujući desetine brodova za prevoz kontejnera, naftne tankere i brodove koji prevoze tečni prirodni gas (LNG) i tečni naftni gas (LPG). Šteta se meri milijardama dolara.

Parališući efekat ovog zastoja već je primetan u Siriji, gde su vlasti bile prinuđene da uvedu restrikcije goriva, jer je “Ever Given” uticao na uvoz nafte u Siriju i usporio dolazak broda koji nosi gorivo i naftne proizvode.

Agencija za zdravlje životinja Rumunije saopštila je u subotu da je blokadom pogođeno 11 brodova koji su preuzeli stoku iz te zemlje.

Pročitajte još...  ERMINA ZABILA NATAŠI NOŽ U LEĐA ZAJEDNO SA ANĐELOM! Ranković se svim silama trudio da dokaže da NIJE KRIVAC što Radanova plače!

NVO Animals internešenel upozorila je da na potencijalnu “tragediju” koja preti oko 130.000 životinja.

Kurir.rs/Tanjug

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x