Ubica se preko krova šupe popeo na terasu, pa Dragana (60) ubio u sobi

Nepoznati razbojnik zaklao je penzionera Dragana V. (60) pred zoru u njegovoj kući u Pešterskoj ulici u beogradskom naselju Mali Mokri Lug, a pretpostavlja se da je motiv svirepog zločina pljačka iako kuća nije bila ispremetana.

Kako se saznaje, krvavi pir odigrao se u utorak oko četiri sata ujutro, kada su Vukovićeve podstanarke, koje žive na spratu iznad, čule buku i jauke, pa su pozvale policiju.

foto: Kurir- Podstanarke su prijavile da je u Draganovoj kući provalnik i da od straha nisu smele da siđu kod njega. Patrola je stigla do Vukovića za samo nekoliko minuta, ali ubica je već bio pobegao. Kad su policajci ušli u stan, u krevetu su pronašli iskasapljenog čoveka. Leš je bio pokriven ćebetom, a preko glave mu je bio jastuk. Kako je utvrđeno tokom uviđaja, ubica se sa zadnje strane dvorišta popeo na krov šupe, a odatle na terasu. Tamo je razbio staklo na vratima i upao u kuću – priča izvor.

Sudeći prema tragovima zatečenim u Vukovićevoj sobi, provalnik je odmah nasrnuo na njega, s namerom da ga ubije.

– Dragana je prenula iz sna lomljava stakla, pa je pokušao da ustane iz kreveta, ali ga je ubica odmah napao nožem. Dok ga je krvnik ubadao po vratu i grudima, nesrećni Vuković je zapomagao, što su čule podstanarke. Odmah posle zločina ubica je pobegao, a nakon uviđaja biće poznato da li je nešto uspeo da ukrade do dolaska policije – rekao je naš izvor.

Pročitajte još...  Haopšenje lidera i prenos vlasti na vojsku su udar na demokratske reforme!

Prema njegovim rečima, forenzičari su detaljno pregledali Vukovićevu kuću u potrazi za materijalnim dokazima, koji bi pomogli u identifikaciji ubice, a inspektori su preuzeli snimke video-nadzora iz okolnih ulica.

Draganov komšija kazao je da je Vuković rodom iz Valjeva i da je pre šest-sedam godina kupio kuću u Malom Mokrom Lugu.

– Lepo je sredio kuću, pa je živeo sam na jednom spratu, a drugi je izdavao. Penzioner je, a kako mi je ispričao, radio je na kopovima u Kolubari. Znam da iz prvog braka ima odraslu ćerku, a iz drugog braka ima sinčića od sedam godina. Pričao mi je da mu je druga supruga u Nemačkoj i planirao je da ode za njom, ali ne znam šta ga je zadržavalo ovde.

Meštani Pešterske ulice, gde se desio zločin, kažu da u njihovom kraju nije bilo provala poslednjih godina.

– Šokirao sam se kad sam čuo da je neki razbojnik ubio komšiju. Dragana sam samo površno poznavao, nismo se družili. Malo mi je čudno ako je ubijen samo zbog pljačke. Ako je stvarno provalnik upao u kuću i zatekao Dragana u krevetu, mogao je da pobegne, a ne da ga tako krvnički iskasapi nožem – kazao je komšija.

(Kurir.rs/Informer)

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x