Srpkinje obijale kuće po Rimu!

Foto: printscren affariitaliani

Dve srpske državljanke uhapšene su u akciji italijanske policije nazvane “otvorena vrata” zbog sumnje da su sa još dvojicom saučesnika harali Rimom i krali dragocenosti iz vila, prenosi portal Afari Italiani.

Kako se navodi, akcija je pokrenuta u julu 2020. godine, nakon što su karabinjeri primetili da se u istorijskom centru italijanske prestonice povećao broj krađa.

snimila ih kamerafoto: printscren affariitaliani- Video snimci sa nadzornih kamera pokazali su da se uglavnom pojavljuju dve žene koje upadaju u kuće, a da su im muškarci, sa kojima su u srodstvu logističari i pomagači – navode mediji: – Oni su uglavnom ih samo navodili, ali su bili spremni i da priskoče u pomoć.

Četvoro uhapšenih srpskih državljana terete se i za zločinačko udruživanje. – U klanu su imali jasno podeljene uloge, a zanimljivo je da je to bila vrsta porodičnog biznisa. Oni su zločine planirali, detlajno bi ispitali navike žrtava, tražili sigurne puteve bez video nadzora kako bi posle pljačke pobegli, a žene su bile direktni izvršioci – navodi portal:

– One su mlade, uglavnom su lepo odevene, nisu sumnjive. Obijale su vrata, upadale u kuće i otimale sve vrste nakita, dragocenosti, ali i dizajnerske torbe.


Skladištili robu

Kuća magacin

Kako mediji pišu, uhapšeni muškarci su devojke posle krađa kolima vozili kući. – Porodične kuće su im bile kao magacin, oni su tu skladištili ukradene stvari, koje su potom preprodavane – navode mediji.  

Kada bi naišle na sef koji ne mogu da obiju, pozivale su muškarce iz grupe koji bi im pomagali u obijanju i iznošenju – pišu mediji. Ukradenu robu – satove i nakit, prodavali su preko čoveka koji je makedonski državljanin, a koji je bio deo klana.

– Istražni organi grupu sumnjiče za nekoliko krađa počinjenih između juna i septembra 2020. godine, kao i za jedan pokušaj krađe. Utvrđeno je da su nakit i satovi koje su krali vredni 25.000 evra – navode mediji i dodaju da su kod njih pronađeni alati za obijanje.

Kurir.rs / J. Ivić/ Foto printscreen

Kurir

Autor: Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x