Naslednici postoje, to je unosan posao (KURIR TELEVIZIJA)

Sve češće u medijima možemo pročitati informacije da članovi kriminalne grupe Veljka Belivuka i dalje seju strah, prete i ucenjuju.

Ekipa Kurir televizije istraživala je kako je to moguće kada su čelni ljudi Marko Miljković i Veljko Belivuk u pritvoru.

Aleksandar Stevanović sa Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja dao je samo neke od odgovora na pitanj koja interesuju sve.

On je naveo da, budući da je u pitanju organizovani kriminal, postoji određena struktura naslednika čelnika, koja nastavlja da deluje i potpomaže aktivnostima organizacije.

– Svrha organizovanog kriminala i jeste da ukoliko se desi da vođstvo završi u zatvoru postoje pipci i koji služe tome da se zatru tragovi, što je jako važna komponentna – navodi Aleksandar i objašnjava da organizovani kriminal upravo zbog toga i nastavlja da postoji.

On je naveo da logika nalaže i da postoje ličnosti unutar institucija koje su i dalje na strani Belivukove ekipe.

– Logika nalaže da postoji. Svako ko je imao bilo kakve kontakte sa grupom treba da bude preispitan. I to ne samo MUP-a, tu je i Poreska uprava, Carina… Čitav taj administrativni sektor treba da dođe pod lupu. – navosi Stevanović.

Kako se već izvesno vreme spekuliše u javnosti oko naslednika Velje Nevolje, Stevanović navodi da je pretendenata mnogo i da je sigurno da neko preuzima primat nad poslom.

– Ima mnogo pretendenata, to je unosan posao da preuzmu primat nad ovim poslom. E sad da li je naslednik odabran ili se sam nametnuo, ali je pretpostavka da taj posao neće stati promenom ličnosti – kaže Aleksandar.

Kurir

Autor: Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x