Crnogorac sa plaćenim ubicom Marjanom Vujačićem pratio kretanje “kavčanina” Mila Ilića pre ubistva

Crnogorac Rade Popović, koji je osumnjičen da je sa plaćenim ubicom Marjanom Vujačićem, pratio kretanje Mila Ilića pre ubistva u aprilu 2019. u Podgorici, danas je na suđenju rekao je da nije kriv za zločine, da mu je žao porodica ubijenih i da nije član kriminalne organizacije, prenose Vijesti.

foto: Privatna Arhiva

Prema dokumentima SDT-a, Popović je pomogao u nabavci dva vozila korišćena u ubistvima Veselina Kalezića i Ilića, počinjena u oktobru 2018, odnosno aprilu 2019. godine. Pred specijalnim većem kojim predsedava sudija Suzana Mugoša, danas je u odsustvu počelo suđenje Marjanu Vujačiću, optužen za stvaranje kriminalne organizacije, te za dva krivična dela teško ubistvo, odnosno za ubistva Ilića i Kalezića, i nedozvoljeno držanje oružja, te Popoviću da je član kriminalne organizacije i pomaganje u ubistvima.

– Nisam kriv. Nisam član nikakve kriminalne organizacije. Nisam poznavao Mila Ilića ii Veselina Kalezića. Nemam potrebu da budem član krimnalne organizacije, a najmanje za ovako teška krivična dela. Žao mi je ljudi koji su ubijeni, kao i njihove porodice – izjavio je u Višem sudu u Podgorici okrivljeni Rade Popović, optužen da je kao član kriminalne organizacije pomagao u njihovim ubistvima.

Na suđenju je preslušan audio snimak odbrane okrivljenog Vujačića, dat pred tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu, u postupku pružanja međunarodne pravne pomoći, a po zamolnici specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici. Nakon što je obavio poverljivi razgovor sa braniocem advokatom Borivojem Borovićem, okrivljeni Vujačić je izjavio.

– Nisam kriv. Braniću se ćutanjem u daljem postupku – rekao je u odbrani Vujačić. Prema navodima optužnice, Vujačić je na podmukao način i iz niskih pobuda ubio Kalezića, dok je Popović optužen za teško ubistvo putem pomaganja, a bio je zadužen za nabavku vozila, kao i kasnijeg odvoženja automboila koji je korišćen prilikom ubistva i njegovo paljenje.

Popović se sumnja da je sa Vujačićem pratio kretanje Ilića pre ubistva. Prema dokumentima SDT-a, Popović je pomogao u nabavci dva vozila korišćena u ubistvima Kalezića i Ilića, počinjena u oktobru 2018, odnosno aprilu 2019. godine. Osumnjičeni Popović je pomogao u nabavljanju vozila “reno megan”, koje je 10. oktobra 2017. godine, jedan od pripadnika te kriminalne organizacije ukrao sa parkinga na Vračaru u Beogradu.

Pročitajte još...  Naslednik Velje Nevolje uhvaćen sa lažnim pasošem, dilovao drogu na veliko

Osumnjičeni Vujačić se tim vozilom dovezao na lice mjesta, a zatim izašao iz tog auta i upotrebom vatrenog oružja lišio života Veselina Kalezića. Potom je Popović to vozilo, u selu Botun u blizini žičane ograde KAP-a pored jedne napuštene kuće, posuo benzinom i zapalio i tako uništio tragove, navodi se u dokumentima SDT-a.

Podsetimo, Mila Ilića (28) iz Podgorice, navodnog pripadnika kavačkog klana, izrešetao je plaćenik 29. april 2019. Njemu je, dok se kretao ka svom automobilu, nakon što je izašao iz kladionice, na ulici prišao plaćeni ubica i na njega ispalio više hitaca. Policija je nekoliko meseci kasnije u Novom Sadu uhapsila Marjana Vujačića (35) zbog sumnje da je likvidirao Ilica, kao i Jugoslava Cvetanovića u Vranju, Gorana Tasića Gokčeta u Amsterdamu i Veska Kalezića u Podgorici.

(Kurir.rs)  

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x