Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

ISTOPOLNI BRAKOVI IMAĆE VIŠE BENEFICIJA U ODNOSU NA TRADICIONALNI? Evo šta predviđa novi zakon o gej zajednicama KURIR TELEVIZIJA

Rekacija Sinoda je samo jednu u nizu reakacija koje su ovog dana u javnosti Srbije nakon sto je u javnu raspravu podnesen ovaj nacrt Zakona. O razlozima ZA i PRTOVI u Puslu dana govorili su Stefan Šparavalo iz Udruženja “Da se zna” i advokat i Dusan Ilić potpisinik apela 212 protiv zakona o istoploinim zajednicama.

– Predlagači su predvideli da bi bile registrovane ne samo registrovane istopolne zajednice, već i neregistrovane. Ove prve su pandan braku, bračnoj zajednici, a ove druge kao pandan neregistrovanoj bračnoj zajednici. Ove druge bi imali pravo da se nasleđuju, a ono što je interesantno to pravo nemaju vanbračni partneri u Srbiji. Takođe, predviđeno je da partneri u istopolnim zajednicama imaju pravo i mogućnost izdržavanja. Samo da podsetim, ni supružnici u braku, ni vanbračni partneri nemaju tu mogućnost. Ovim predlozima bi se položaj osoba u istopolnim zajednicama bi bio bolji nego položaj osoba u bračnim zajednicama – kaže Dušan Ilić saradnik Instituta za evropske studije.

Pročitajte još...  Čuli smo se, znam koliko joj je ovo bitno, navijam za POBEDU!

Postavlja se pitanje da li bi Nacrt zakona o istoponim brakovima mogao da poboljša i zakon o zajednici različitih polova.

– Ja sam u nezavidnoj poziviciji jer branim nacrt koji je nužan, ali nije dovoljno dobar. Onno što se ne slažem sa kolegom u studiju, jeste da je ovaj zakon neophodan. I ovi razlozi koje je Dušan naveo nisu dovoljno dobri da se takav nacrt povuče iz procedure – navodi Stefan Šparavalo iz udruženja “Da se zna”.

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x