O sastavu, reakciji tima na vođstvo Iraca, golovima, igri, Portugalu



– Očekivao sam ovako težak meč, obzirom da su gosti bili baš motivisani. Imali smo malih poteškoća u početku u prvih pola sata, ali je posle sve došlo na svoje. Ovu pobedu poklanjamo našem narodu – počeo je priču Stojković.

Da li ste očekivali ovakvog Dušana Tadića?

– Očekivao sam njegove asistencije, te dobre ideje. On je izuzetno kreativan igrač. Onog momenta kada smo Đuričića spojili sa Vlahovićem i stavila Tadića iza njih, sve je krenulo da bude mnogo bolje.

Postava koje ste izveli bila je iznenađenje za većinu ljudi?

– Svaka utakmica je važna, raspored je jako zgusnut. Ne verujem da iko pomišlja da jedna grupa igrača može da izdrži sve tri utakmice. Povukao sam poteze za koje sam mislio da su bili logični. Igrači nisu klonuli duhom posle vođstva Iraca i to je jedno jako dobro iskustvo. Za tri dana nam dolazi super jaka ekipa Portugala, tako da sigurno treba razmišljati o tim stvarima.

Da li vas brine igra u odbrani pred Portugal?

– Nema straha od Portugala. Odbrana je deo tima kao i vezni red i napad. Okej, bila je greška kod drugog gola, nije morala, ali se desila. Biće to okej. Pavlović je odigrao jednu odličnu utakmicu, pokazao je da je budućnost srpskog fudbala.

Ko je ostavio najbolji utisak u ofanzivi?

– Pa, ko je dao golove? Njih dvojica. Odigrao je mali Dušan perfektan meč, pokazao je karakteristike vrsnih napadača. Mitrović je pokazao fascinantnu moć „u boksu“. Zaslužuju čestitke za prikazanu igru i golove.

Izmene su delovale izvrsno?

– Pa, ne mogu bolje da bude. Dobar sam trener (smeh). Salim se malo, ali dobar je tajming bio. Mitrović…

Njegov prvi gol?

– Ma, video sam je u golu, video sam gde je golman i video da je egzekucija sigurna! Majstorija koji volim da vidim! Zaista, čim je krenuo ka lopti video sam je u golu. Imao sam otvoren razgovor sa njim pre dva dana. Rekao sam mu da ne sme da razmišlja o prošlosti. Znam da je u psihološkom smislu bio u jednom ozbiljnom nokdaunu, ali sam poziv moj koji je njemu upućen govori koliko ga cenim. Nikada nisam imao sumnju da je on igrač visokog kvaliteta koji može da nosi teret napada nacionalnog tima.

Debi na klupi?

– Bio sam totalno miran! Zaista sam bio miran i verovao da ćemo uspeti. Pogotovo posle 0:1 i to sam rekao pomoćnicima. Da nisam zabrinut i da će doći momenat da materijalizujemo. Nisam ni pomislio da možemo da izgubimo meč.

Šta ste rekli igračima na poluvremenu?

– Zaista sam strašno miran u tom periodu. To je neka moja odlika. Rekao sam im samo dve tri stvari koje moramo da promenimo. Morate da uverite igrače da tih 1:1 nije konačno, nego da možemo da to preokrenemo u našu korist. Bio sam samo u dilemi da li da Mitrović i Jović uđu odmah, ali eto bio je dovoljan Mitrović.

Šta nam ovo znači pred Portugal?

– Ovo je meč za jednu veliku analizu. Bilo je dobrih, ali i loših momenata. Početak meča bio je dosta nervozan. Novi sam selektor, tu su neki novi igrači, želeli su što pre da stignu do neke igre… Dobra analiza je neophodna.

Tadićev pokušaj da postigne gol iz kornera, Vaš komentar?

– Odigrao je kapitenski, a može on i bolje i mora bolje. Jako koristan igrač. Da ga ne hvalim mnogo. Svi znamo njegove kvalitete. Ovo danas je sasvim zadovoljavajuće.

Da li se slažete da je loše što dve trećine Srbije nije moglo da gleda meč reprezentacije?

– Slažem se potpuno s tim. Žao mi je zbog toga. Narod bi trebalo da dobije priliku da gleda utakmicu.

Kurir sport / M. Bjelinić 

Kurir

Autor: Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare