Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

53, STRADAO JE NA MESTU

Tačno u 20,53 časova na prokupački garnizon „Ratko Pavlovoć Ćićko“ pala je prva bomba, a vojnik Boban Nedeljković bio je prva žrtva NATO agresije, koja je započela na današnji dan pre 22 godine, 24. marta 1999. godine.

Podsećanja radi, NATO bombardovanje SRJ zvanično je počelo 24. marta 1999. godine u 19 časova i 55 minuta. Bombardovano je područje Kosova i Metohije. 

Prve rakete pale su na kasarnu u Prokuplju u 20.53 i upravo tada stradao je prvi vojnik Vojske Jugoslavije Boban Nedeljković.

U 19.55 pogođeni su vojni ciljevi u Prištini. Zatim su u 20.53 krstareće rakete pogodile podzemni bunker u Kuršumliji kada je poginulo 11 vojnika VJ. Zatim su bombe oko 20.10 pale na kasarnu u Vrbici.

Pročitajte još...  ŽENA, MAJKA, KRALJICA! SRBIJO, POKLONI SE OVOJ SUPERMAMI! Stefana se PORODILA pre 6 meseci, a sada predvodi svoju zemlju na EP!

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Vojni ciljevi u Batajnici pogođeni su u 20.38.

U ovom periodu bombardovan je i predajnik za emitovanje prvog, drugog, trećeg kanala radio-televizije Srbije, zatim prvog, drugog, 101, 202 kanala radio Beograda na Velikom Jastrebcu. Tu su pale dve bombe: jedna je pogodila zgradu u kojoj se nalaze razni uređaji i osoblje za održavanje veza prema Jastrepcu, dok je druga pogodila predajnik, visok 128 metara, koji se prelomio na nekoliko delova i pao preko zgrade. Zapaljen je i mali deo antene koja je prenosila signal za Mobtel mrežu.

Kurir.rs

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x