Kotoranin se slučajno spasao smrti u CZ

Sponsored Links

Foto: Instagram Printscreen, Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Beogradu je nakon dopune istrage, podiglo novu optužnicu protiv četvorice okrivljenih za pripremu ubistva Kotoranina Jovana Vukotića, planom da ga otruju u decembru 2019. godine, kod je bio u ekstradicionom pritvoru u Okružnom zatvoru (Centralni zatvor) u Beogradu.

Sponsored Links

Nova optužnica, kojom se okrivljeni terete za ista krivična dela, usledila je nakon što je tužilaštvo sprovelo dopunu istrage, a pošto je Apelacioni sud Beogradu u oktobru ukinuo rešenje kojim je bila potvrđena prva optužnica i naložio bolje raznjašnjenje celog slučaja.

Optužnica je predata Višem sudu na potvrđivanje, rečeno je Tanjugu u sudu. Sada ponovo sledi utvrđivanje najpre formalne istravnosti optužnice, odgovori odbrane na optužnicu i odluka suda o potvrđivanju.

Pročitajte još...  DUBOKI ŠLIC STOJKETOVE ŽENE BIO JE U DRUGOM PLANU! Svi su gledali samo u PANTALONE Stojkovića i pitali se

Optuženi za pripremu Vukotićevog ubistva se i dalje nalaze u pritvoru.

Sponsored Links

Za pripremu ubistva trovanjem hrane natrijum-cijanidom Vukotića, dok je bio u beogradskom Okružnom zatvoru su Marko Drakula, Marjan Dimitrijevski i Nemanja Milutinović.

Ovoj trojici zajedno sa Nikolom Jovanovićem na teret se stavljaju i krivična dela i nedozvoljeno nošenje oružja i posebni slučajevi falsifikovanja isprava, jer je kod njih prilikom hapšenja pronađeno oružje, kao i lažni policijski prsluci sa oznakama UKP, kačketi i policijska značka, koja je ukradena još 2006.

Drakula se tereti i za napad na službeno lice jer je napao policajca.

Sumnja se da su oni, obučeni u policijske uniforme, presreli osobu blisku Vukotiću koja mu je obično donosila ručak u pritvor iz jednog beogradskog restorana. Predstavljajući se kao policajci, presreli su tu osobu ali ona u tom trenutku nije imala hranu, već garderobu. Zatražili su da provere šta se nalazi u paketu namenjenom Vukotiću, ali pošto je njegovoj poseti to bilo sumnjivo, odmah je prijavila nadležnima i usledilo je hapšenje.

Pročitajte još...  Srećan Vaskrs iz Kolorada VIDEO

Tada je u taksi vozilu u kojem su bili u trenutku hapšenja pronađen cijanid koji su hteli da mu stave u hranu koju svaki pritvorenik ima pravo da dobija od kuće ili iz restorana. Vukotić je početkom februara 2020. godine izručen Crnoj Gori koja ga je tražila zbog dve istrage pokušaja ubistava, ali su obe u međuvremenu obustavljene, i sada se nalazi na slobodi. On se pominjao u medijima kao “visoko rangirani pripadnik “škaljarskog klana”.

Pripremanje teškog ubistva je novi oblik tog krivičnog dela koji je u sprsko zakonodavstvo uvedeno 2019. godine na predlog MUP-a, i primenjuje se od 1. decembra 2019. godine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Kurir

Autor: Kurir

Sponsored Links

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x